Is Rudy Bouma/NOS die ‘alles-wetende fact-checker’…??!

x
x

Een sterk staaltje tendentieuze ‘journalistiek’..!!

Is Rudy Bouma/NOS die ‘alles-wetende fact-checker’…??!

2022 ©  WantToKnow.nl/be

x

De Belgische wetenschapper Dr. Ferdinand Meeus werd dezer dagen in de tang genomen door de NOS. De man die dat deed heet Rudy Bouma, een ‘allesweter’,  maar vooral een man die zich journalist noemt. Meent overal verstand van te hebben en bemoeit zich vanuit die hoedanigheid met alles wat kennelijk een ‘factcheck’ nodig heeft. En het blijkt dat deze ‘journalist’ kennelijk de waarheid in pacht heeft, want er is daarom kennelijk géén fatsoenlijk weerwoord mogelijk/nodig van de mensen die onderdeel zijn van Bouma’s ‘fact-gesjek’..?  Mensen, vaak wetenschappers die bepaalde zaken naar voren brengen als hun (wetenschappelijke) waarheid.

Kennelijk is het volgens Rudy Bouma alleen maar doelloos tijd en energie verspilt? Zo moet de man denken, terwijl hij het World Economic Forum, Klaus Schwab, het mRNA-vaccin en de AZOV-nazi’s in Oekraïne ook onderwierp aan zijn fact-checkerij.

Aangenaam de neo-NAZI’s in Oekraïne. Onder Oekraiense vlag, de NATO-vlag en die van Hitler-Duitsland. Maar na degelijk fact-check ontkracht kennelijk door journalist Bouma.

En wat bleek bij al deze verhalen..? Allemaal ‘ontkracht’ door Rudy Bouma..!! Geweldig toch? Geen nazi’s in Oekraïne, allemaal kul; geen heftige zaken die Klaus Schwab in zijn boek ‘The Great Reset’ noemde, noch zaken die Schwab in zijn schild voert. Aldus Bouma. Niks blijkt volgens hem te kloppen van de interpretatie van honderduizenden lezers van het boek van Schwab.. Rudy ontkrachtte dat verhaal met zijn WEF-check..

Ook zijn speurtocht in het Corona/Covid-19 dossier, bleek kennelijk iedereen gerust te (moeten) stellen, die ook maar enige angst had/heeft, dat er mogelijk sprake was/is van een PLANdemie, i.p.v. ’n pandemie.. Rudy stelde dus iedereen gerust en impliciet wordt/werd iedereen die zijn woord weerspreekt/sprak een Wappie, complotdenker of informatie-terrorist..!

Maar wat is de agenda van journalist Rudy..? Waarom maakt de man dit soort apert onjuiste/onvolledige journalistieke producties.. Wil ‘ie Roomser dan de Paus worden? Dát zal het toch niet zijn..! Misschien een ‘fact-check’ op Rudy Bouma himself? Hoog tijd in onze ogen..!

Voor zijn laatste uitvoering -vorige week- van zijn programma ‘OPHEF over‘ had Bouma zijn oog laten vallen op klimaatkenner Ferdinand Meeus. Hoewel deze gepromoveerde chemicus, expert in CO2, aan alle wetenschappelijke kwalificaties voldoet en in de klassieke zin een echte wetenschapper is, kon hij kennelijk niet door de beugel bij de Publieke Omroep, in casu Rudy Bouma. Kennelijk is Dr. Meeus té skeptisch??

Er MOEST kennelijk ‘OPHEF’ worden gemaakt voor zijn programma..? (Kijk HIER het resultaat). De functie van Dr. Meeus als IPCC-watcher, waarin hij wereldwijd klimaatonderzoek peer-reviewed, werd niet of nauwelijks genoemd door Bouma. Bijzaak kennelijk voor hem, sluw vooral. Rudy Bouma is kennelijk zélf nog NOOIT gefact-checkt. Waarom doet hij dit..? Waarheid afschilderen als LEUGENS of ‘ONWAARheden’ is natuurlijk nauwelijks ‘journalistiek’ te noemen.

Het geval Dr. Ferdinand Meeus
In het kort komt het erop neer, dat dr. Meeus niet gelooft dát er sprake is van een klimaatcrisis, waarvan de mens de schuld is,. Hij heeft daar hele krachtige argumenten voor, maar pas op bij Rudy Bouma/NOS, want van hem krijg je dan onder uit de zak. Er kwam een uitzending van het Bouma-programma en dat was volledig tégen dr. Meeus. Tevens verscheen er een uitgebreid verslag op de internetpagina van Nieuwsuur. Nogmaals, ook daar werd geen weerwoord gegeven, noch in de uitzending zelf. Het bleek niet mogelijk, ondanks de bereidheidsverklaring vooraf van dr. Meeus, die gelukkig veel steun op Twitter.

“NPO-programma #Ophef onderzoekt klimaatuitspraken dr. Ferdinand Meeus”. Overzicht van de vragen en antwoorden. Door dr. Ferdinand Meeus @fmeeus1 https://t.co/yUGuVCzPhC

— OpinieZ.com (@OpiniezMagazine) October 26, 2022

Bauke Geersing, oud-NOS-directeur

Kijk zelf naar zowel Rudy Bouma op de hierboven gegeven link. EN ook hieronder naar de tweede video met dr. Ferdinand Meeus geïnterviewd door Marlies Dekkers. Inmiddels is er een uiterst pijnlijke situatie ontstaan voor Bouma, want wat geschiedde? Voormalig NOS-directeur Bouke Geersing, kwam met een vlammende reactie in een opinie-stuk en gaf de ‘journalist’ Rudy Bouma de volle laag. Iemand tot op de enkels afbranden, journalistiek, zónder hem ook maar één weerwoord te gunnen, is een staaltje uiterst tendentieuze journalistiek, vindt oud-NOS-directeur Bauke Geersing. Die heeft Rudy Bouma waarschijnlijk nog niet gefact-checkt..? Zie HIER het artikel van Bouke Geersing.

In een interview met Marlies Dekkers beschrijft Meeus zijn worsteling met de media en vertelt fascinerend over hoe het IPCC functioneert, waar hij expert reviewer was. Het verhaal over het afsmelten van o.a. de Himalaya-gletsjers behoort tot de allerbeste miskleunverhalen, naar mening van Dr. Meeus, in de hele klimaatpropaganda van het IPPC en de mainstream media. Kijk naar Marlies Dekkers, als we je mogen adviseren Rudy Bouma, want die laat tenminste netjes mensen aan het woord, zodat je niet eenzijdig en uiterst gekleurd, geïnformeerd wordt!

Source: wanttoknow.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.