Justitieminister Yesilgöz is ‘ontzettend blij’ dat ‘Jodenhater’ David Icke is tegengehouden

Help door deze info met vrienden op je socials te delen!

Niemand in deze zaal is tegen het recht op demonstreren. Sterker nog, we zitten juist allemaal in deze zaal omdat we de grondrechten willen verdedigen. Dat recht staat bovenaan, zei minister van Justitie Yesilgöz dinsdag in de Tweede Kamer.

“De minister maakt nu een groot punt van het demonstratierecht. Maar zoals de minister ongetwijfeld weet, is afgelopen weekend een demonstratie in Amsterdam verboden. Hoe werden daar de openbare orde en de veiligheid van anderen in gevaar gebracht? Misschien kunt u daar iets over zeggen,” reageerde FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

Minister Yesilgoz noemt David Icke een Jodenhater en is blij dat lcke niet naar de EU mag komen!

Waar is het bewijs dat hij een jodenhater is dan? Yesilgoz is zelf een democratiehater! pic.twitter.com/TMhrJGp31X

— Symphony (@Symph0ny3) November 9, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Het is een enorm grof schandaal

Yesilgöz antwoordde: “Dat is aan de burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie. Die kijken wat er lokaal aan de hand is. Wie komt hier demonstreren en met hoeveel mensen? Hoe ziet het eruit? Op welke plek? Worden andere mensen in gevaar gebracht, ja of nee? Zij maken daarin een afweging. Als er mensen zijn die het niet eens zijn met de afweging, dan kunnen ze het daar in de gemeenteraad bespreken. Daarvoor is de gemeenteraad.”

“Ditzelfde riedeltje hoorden we natuurlijk afgelopen vrijdag van de minister-president, die zei: ik ga daar niet over. Er is afgelopen weekend iets heel ergs gebeurd; er is iemand verboden om te demonstreren. Er is een demonstratie verboden en u komt alleen maar met een algemeen procesantwoord, terwijl u zelfs niet in staat bent om één juridische reden te geven waarom dat verboden is. Het is een enorm grof schandaal,” beet Van Houwelingen haar toe.

Jodenhater

“Ik probeerde Forum voor Democratie uit te leggen hoe ons democratisch stelsel in elkaar zit. Aangezien Forum voor Democratie op allerlei plekken vertegenwoordigd is, zou je kunnen verwachten dat ze dat inmiddels een beetje weten. Dat zijn dus onze stelsels. Dat is niet een riedeltje, dat is hoe het werkt. Als hier wordt verwezen naar het verbod aangaande de Jodenhater die ons land wilde binnenkomen, ben ik ontzettend blij dat dit is tegengehouden en dat dit niet op de Dam heeft kunnen plaatsvinden. Het lijkt me dus maar, wederom, dat onze democratische rechtsstaat goed heeft gefunctioneerd,” beweerde de VVD-minister.

Of zoals Arnold Karskens onlangs in zijn column zei: het nieuwe fascisme regeert. Het heet alleen ‘anti-fascisme’.

4.6
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.