Kaag begint over antisemitisme, maar ‘was zelf medeverantwoordelijk voor de dood van een 17-jarig Joods meisje’

Help anderen door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Uit het verleden is gebleken dat antisemitisme toeneemt wanneer er onrust ontstaat in de samenleving, schrijft minister Kaag van Financiën op Twitter. “Daar heeft het Centraal Joods Overleg terecht veel zorgen over. Het kabinet en ik hebben vandaag in een overleg opnieuw onze steun uitgesproken aan Joodse inwoners van Nederland,” aldus Kaag.

Het is om kotsmisselijk van te worden, reageert verslaggever van Ongehoord Nederland Jonathan Krispijn. “De hypocrisie! Zelf was Sigrid Kaag medeverantwoordelijk voor de dood van een 17-jarig Joods meisje en nu voor de zoveelste keer over antisemitisme beginnen.”

Hij verwijst naar vragen die hij de minister in mei vorig jaar stelde. “Mevrouw Kaag, heeft u al uw excuses aangeboden aan de familie Schnerb?” vroeg Krispijn. De D66-minister zei dat ze de vraag niet begreep.

Het is om kotsmisselijk van te worden. De hypocrisie! Zelf was Sigrid Kaag medeverantwoordelijk voor de dood van een 17-jarig Joods meisje en nu voor de zoveelste keer over antisemitisme beginnen. Kaag, herinnert u zich deze vraag nog die ik stelde? #RhinaSchnerb #Kaag #cidi https://t.co/Z8bifJPCpo pic.twitter.com/O4DKlsej7z

— Jonathan Krispijn (@JJKrispijn) November 2, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Meer kan ik er niet over zeggen

Krispijn lichtte toe: “Rina Schnerb is omgekomen bij een terroristische aanslag die mede door u gefinancierd is.” Kaag beweerde dat de Nederlandse ambassadeur op bezoek is geweest bij de familie. Ze voegde toe dat het Nederlandse kabinet deze organisatie al 10 jaar financiert en dat er nu een intern onderzoek loopt naar ‘mogelijke aantijgingen’ dat de financiering ‘anderszins gebruikt zou zijn’.

“Meer kan ik er niet over zeggen, er komt een brief over naar de Kamer,” zei de minister, waarna ze snel wegbeende.

Nederlands belastinggeld

Twee voormalige medewerkers van de UAWC, een Palestijnse unie voor landbouwwerk, die in 2019 een aanslag pleegden waarbij Shnerb om het leven kwam, kregen een deel van hun salaris uitgekeerd met Nederlands belastinggeld.

Kaag, toenmalig minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, zei na Kamervragen dat ze het ‘betreurde’ dat dit niet eerder duidelijk is geworden. De D66-bewindsvrouw draaide de geldkraan aan UAWC vervolgens tijdelijk dicht.

Later maakte Kaag alsnog geld over aan Palestijnse boeren via een ‘consortiumpartner’ van de UAWC.

4.8
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.