Kamervragen over rol koningin Maxima bij promoten digitaal geld: ‘Dit hoort niet’

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!

Eerder deze maand heeft koningin Maxima tijdens een bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington gepleit voor de invoering van een digitale munt waarmee de overheid het gedrag van burgers volledig kan controleren.

Maxxima zei dat digitaal centralebankgeld een goede manier kan zijn om financiële diensten voor iedereen in de wereld toegankelijker te maken.

Met zo’n digitale euro zouden we dan dezelfde betalingen kunnen doen als we nu doen met een pinpas, maar in de nieuwe situatie zou er bij de betaling geen rol meer weggelegd zijn voor normale, commerciële banken.

Waar bemoeit dat mens zich mee?

Maxima zei dat er aan digitaal geld veel voordelen kunnen zitten. Zo zou het volgens haar kunnen helpen om bijvoorbeeld transactiekosten omlaag te brengen.

Financieel journalist Arno Wellens noemde het pleidooi van Maxima ‘een ernstige aantasting van de democratie’. “Waar bemoeit dat mens zich mee?” vroeg hij.

In samenwerking met het uiterst omstreden WEF

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft naar aanleiding van de toespraak van koningin Maxima Kamervragen gesteld. Hij wil van premier Rutte weten of hij op de hoogte is van het feit dat digitaal geld via centrale banken in het algemeen en de digitale euro in het bijzonder, omstreden zijn.

Hij vraagt Rutte ook of hij het ermee eens is dat politiek omstreden uitspraken van leden van het koninklijk huis zich niet goed verhouden met de grondwettelijke rol van de koning in ons staatsbestel.

“Digitaal geld uitgegeven door een centrale bank is omstreden. Niet alleen voor Forum voor Democratie, maar ook voor andere partijen. Toch maakt koningin Maxima zich hier hard voor, nota bene in samenwerking met het uiterst omstreden WEF. Dat hoort niet,” benadrukt Van Houwelingen.

Digitaal geld uitgegeven door een centrale bank is omstreden. Niet alleen voor Forum voor Democratie maar ook voor andere partijen. Toch maakt koningin Máxima zich hier hard voor, nota bene in samenwerking met het uiterst omstreden WEF. Dat hoort niet. FVD stelt dus Kamervragen: pic.twitter.com/txNAkJDCzm

— Pepijn van Houwelingen (@PvanHouwelingen) October 27, 2022

4.9
74
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.