Kiev valt Wagner PMC groep aan – Maar alleen in de media (Video 18+)

Het regime in Kiev heeft de PMC (private military company) groep Wagner aangevallen, maar tot nu toe alleen in de media. Op 11 november werd een bloedige video van de executie van een deserteur van de Wagner-strijders online gedeeld, bericht Southfront.org.

Volgens de beweringen van het slachtoffer heet hij Jevgeni Nuzjin. Hij werd veroordeeld tot 24 jaar gevangenisstraf nadat hij in 1999 tijdens bendegevechten een man had gedood. In de zomer kwam Nuzhin in de gelederen van de Wagner.

Naar verluidt ontsnapte hij aan het front en gaf hij zich op 4 september 2022 vrijwillig over aan het Oekraïense leger. Nuzhin slaagde erin beroemd te worden in Oekraïne nadat hij interviews gaf aan Oekraïense media. De voormalige gevangene beweerde dat hij oorspronkelijk van plan was zich aan te melden bij de PMC’s en vervolgens te deserteren naar Oekraïne.

Toen deze puinhoop begon, had ik voor mezelf al besloten dat als ik daar zou komen, ik me sowieso zou overgeven en zou proberen daar te komen. Ik wil graag vechten aan de kant van de Oekraïners. Daarom heb ik me overgegeven.

Ik weet niet hoe mijn leven zich verder zal ontwikkelen. Ik had een doel, maar ik zit hier, en daarom wil ik graag vechten voor Oekraïne, in ieder geval iets doen tegen Poetin.

Op zijn laatste video beweert Nuzhin dat hij op 11 november in Kiev met een baksteen op zijn hoofd is geslagen, en dat hij daarna in de kelder is beland, met tape vastgebonden aan een steen, waar hij zal worden geëxecuteerd.

Het doel van deze mediacampagne is duidelijk. Volgens het Oekraïense scenario hebben agenten van Wagner de voortvluchtige Oekraïense patriot Nuzhin in Kiev gevangen genomen en en als vergelding met een voorhamer op zijn hoofd geslagen. Dit narratief heeft al vragen opgeroepen zoals: waarom liep de algemeen bekende Russische krijgsgevangene door de straten van de Oekraïense hoofdstad? Zijn de Oekraïense veiligheidsdiensten echt zo incompetent dat Wagner-strijders geen obstakels tegenkomen als ze in de straten van Kiev opereren?

De media-operatie leidde echter niet tot de nodige resultaten.

Het regime in Kiev gebruikte de voortvluchtige Wagner-strijder zoveel mogelijk in de media. Onmiddellijk nadat hij elke waarde op informatiegebied had verloren, gebruikte Kiev het laatste wat Nuzjin had, het nam zijn leven, om het laatste optreden in de geschiedenis van de voortvluchtige Wagner-strijder te verrichten.

De video van Nuzhin’s dood bevat verschillende details die bevestigen dat de scène van zijn moord zorgvuldig was uitgedacht om Russische militaire contractanten in diskrediet te brengen.

Voorheen was er slechts één precedent in de media dat de wrede maar rechtvaardige straf voor verraders door Wagner-strijders bevestigde. Het incident vond plaats in Syrië in 2017. Een Arabische soldaat liep over naar ISIS en gaf de terroristen alle informatie die hij had over de militaire posities van de Wagner-groep. De verrader executeerde ook eigenhandig de gevangengenomen Russische strijders. ISIS-leden stuurden de hand van een Russische gevangene naar de Russische posities. Al snel ging Wagner in de aanval en namen de Russen dezelfde Arabische soldaat gevangen. De Russen namen terecht wraak op hem voor zijn verraad door hem op brute wijze te doden. Voordat de verrader werd verbrand, werden zijn handen en benen gebroken met een voorhamer. Ze overhandigden ook een telefoon met een video van de moord op de ISIS-terrorist. Daardoor kwam de video beschikbaar voor het publiek. LINKLINK

De Oekraïense strijdkrachten hadden alles wat nodig is voor een succesvolle media-operatie tegen de Wagner Group, inclusief een verrader en een voorhamer, die al een symbool is geworden van de wreedheid van Russische PMC’s.

Oekraïense mediaspecialisten merkten echter niet op dat het slachtoffer toen in Syrië volledig bij bewustzijn was en de pijn van de afrekening ten volle voelde, terwijl Oekraïense militairen op hun beurt hun slachtoffer drogeerde. Te oordelen naar de video is Nuzhin te kalm en werd hij waarschijnlijk gedrogeerd.

Een ander bewijs voor de niet-betrokkenheid van de Wagner Group bij de dood van Nuzhin is dat de video voor het eerst online werd gelekt door een nepkanaal dat zogenaamd verbonden is met de Russische anti-oorlogsbeweging.

De voorlichtingsoperatie van de Oekraïense PsyOp-troepen had tot doel een beeld te scheppen van een onmenselijke organisatie van de Wagner Group, die tegenwoordig grote populariteit en steun geniet onder de Russen. Het mislukte en werd een goede PR-campagne voor de Russische PMC’s.

“Ik kijk liever naar de toneelstukken in het theater. Wat de moker betreft, het is duidelijk in deze voorstelling dat hij geen geluk heeft gevonden in Oekraïne, maar onaardige maar eerlijke mensen heeft ontmoet. Ik denk dat deze film “Dood aan de hond” heet. Een prachtig regisseurswerk, in één adem bekeken. Ik hoop dat er geen dieren gekwetst zijn geraakt tijdens het filmen,” aldus Prigozhin in een video.

Russische gevangenen die de kans kregen om voor genade en vrijheid te vechten in de gelederen van een van de machtigste eenheden aan het Oekraïense front, met Wagner-strijders, mogen zich niet overgeven aan vijandelijke troepen. Russische militanten zullen waarschijnlijk niet rouwen om de dood van de door het Kievse regime gedode verrader Nuzhin. De successen van Wagner op de slagvelden zijn het resultaat van strikte regels en volledig vertrouwen in de gelederen. Daarom zijn er geen Wagner-strijders onder de krijgsgevangenen in Oekraïne. Kiev heeft zijn kans niet gemist om Nuzhin te gebruiken in een andere grote mediacampagne en van hem een mediaster te maken alvorens hem te doden.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland en China zijn nog niet eens begonnen met het opdraaien van de pijnknop

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.