Kijk: Gideon van Meijeren zet GroenLinks-leider Klaver klem met vraag over natuur

Help mee door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Eén van de grootste leugens, eigenlijk gewoon dé grote leugen, die aan het hele stikstofbeleid ten grondslag ligt, is dat stikstofuitstoot slecht is voor de natuur. Dat zei FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren donderdag in de Tweede Kamer tijdens het stikstofdebat.

“GroenLinks gaat zelfs nog een stap verder en zegt: stikstofuitstoot is een grote ramp voor de natuur,” vervolgde Van Meijeren. GroenLinks-leider Jesse Klaver zei dat de stikstofuitstoot omlaag móét om de natuur te redden. “Dat roept een hele fundamentele vraag op. Wat verstaat de heer Klaver onder natuur?”

Klaver begon vervolgens over de bijverdiensten van Forum voor Democratie, waarna hij door de Kamervoorzitter tot de orde werd geroepen. “Ik doe een beroep op u om u nu wel echt te richten op het onderwerp van vandaag. Dat is stikstof,” zei Vera Bergkamp tegen hem.

In het #stikstofdebat wordt continu beweerd dat stikstof slecht is voor de ‘natuur’. Maar wat is natuur? Is er in Nederland überhaupt nog natuur? @GideonvMeijeren vraagt het aan @jesseklaver en belandt in een absurd interruptiedebat. #FVD pic.twitter.com/JwwHljtFC0

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) November 3, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Echte natuur heeft geen subsidies nodig

Klaver kon er niet langer onderuit en kwam met de volgende definitie van natuur: “Dat gaat over de hele biodiversiteit. Dat gaat over alles wat onze aarde mooi maakt. Dat gaat over alles wat onze aarde leefbaar maakt. Dat gaat over de diversiteit van planten en dieren.”

“Dan hanteert de heer Klaver een andere definitie van ‘natuur’ dan de woordenboekdefinitie. Natuur is een gebied dat niet of nauwelijks door menselijk ingrijpen is veranderd. Al die plantjes en soorten die nu koste wat kost beschermd moeten worden en waarvoor nu de helft van de boeren het land uitgejaagd wordt en waarvoor het hele land op z’n kop komt te staan, zijn allemaal soorten die niet in Nederland voorkwamen voordat er mensen in Nederland waren,” reageerde Van Meijeren.

“De inheemse natuur in Nederland is een prachtig loofboslandschap. Als morgen alle boeren in Nederland stoppen en alle mensen uit Nederland verdwijnen, dan pas zal de natuur werkelijk gaan herstellen. Dan gaan we terug naar de echte natuur. Echte natuur heeft geen subsidies nodig, geen beheermaatregelen, geen menselijk ingrijpen. Juist niet. Erkent de heer Klaver dat stikstof niet slecht is voor de natuur in de klassieke betekenis van het woord ‘natuur’?” vervolgde Van Meijeren.

De leugen is dat stikstof slecht is voor de natuur

“Sinds de vorige eeuw is de biodiversiteit in Nederland met 80 procent verslechterd. Er is dus wel degelijk een heel groot effect. Hier wordt gesteld dat wij geen oerbos meer in Nederland hebben. Dat klopt. Maar de natuur en de biodiversiteit zijn al teruggelopen. Als wij niet ingrijpen, dan zul je zien dat diversiteit aan planten en dieren die we hier hebben nog verder terugloopt. Weet u, dat is een direct gevaar voor onze voedselvoorziening. Dat is een direct gevaar voor onze landbouw. Dat is een direct gevaar voor onze manier van leven,” beweerde Klaver.

“Nogmaals: het gaat om allemaal soorten die van nature helemaal niet in Nederland voorkomen. Het is geen natuurlandschap dat de heer Klaver wil beschermen. Het is cultuurlandschap. Als de heer Klaver die soorten wil beschermen en er koste wat kost door menselijk ingrijpen voor wil zorgen dat er zo veel mogelijk verschillende soorten in Nederland bestaan die hier van nature helemaal niet voorkomen, dan is dat prima, maar laten we het debat dan wel voeren op basis van de feiten en niet op basis van de leugens. De leugen is dat stikstof slecht is voor de natuur. Feit is dat wat de heer Klaver wil beschermen cultuurlandschap is,” benadrukte Van Meijeren.

5
2
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.