Kijk: Pepijn van Houwelingen vraagt Kuipers of het wel verstandig is om te blijven vaccineren

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Zorgminister Kuipers zei dinsdag in de Tweede Kamer dat de vaccinatiecampagne ‘volop loopt’. “De huidige stand is dat er meer dan 3 miljoen prikken zijn gezet,” aldus de minister.

“De minister zegt dat de campagne doorgaat, terwijl er steeds meer verontrustende signalen naar buiten komen. Zo hebben we vorige week vernomen dat hevige menstruatiebloedingen nu een erkende bijwerking zijn van de vaccins. Dat moet van het EMA, het Europese geneesmiddelenbureau,” reageerde FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen.

“We zitten natuurlijk met de oversterfte, waarnaar onderzoek wordt gedaan. We zitten met het feit dat Pfizer heeft erkend dat er geen onderzoek is gedaan naar het voorkomen van transmissie,” vervolgde hij.

Er komt steeds meer zorgwekkende informatie naar buiten over de bijwerkingen van de coronavaccins. Desondanks wil minister Kuipers de vaccinatiecampagne deze winter voortzetten. Onverantwoord, vindt @pvanhouwelingen. #FVD pic.twitter.com/KeLTb1zwTO

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) November 1, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Verontrustende signalen

“Is het gezien al deze verontrustende signalen verstandig om de vaccinatiecampagne maar te blijven doorzetten, terwijl we weten – ik hoop dat de minister dat erkent – dat mensen onder de 70 vrijwel geen risico lopen? Waarom dit doorzetten?” vroeg het Kamerlid.

Kuipers antwoordde: “Ik denk dat dat buitengewoon verstandig is. Sterker nog, het is wat je bij uitstek moet doen tegen de telkens weer terugkomende en nu weer volgende golven corona-infectie. Ook in eerdere discussies over corona in de Kamer werd dit breed gedeeld. Vaccineren is het belangrijkste wat je kunt doen.”

Totaal onverantwoordelijk

“Voor ons is dit dus onbegrijpelijk,” bracht Van Houwelingen daar tegenin. “We zien om ons heen sinistere signalen: de oversterfte, de extra bijwerkingen die er steeds maar weer bij komen. Vooral weten we niets over de langetermijnbijwerkingen. Toch blijft de minister die vaccinatiecampagne maar doorzetten, ook voor de mensen die geen enkel risico lopen. Wij vinden dat totaal onverantwoordelijk.”

“Ik heb hier eigenlijk geen aanvulling op. Zoals ik al aangaf: het belangrijkste wat we kunnen doen, is vaccineren en dat aanbieden aan degenen die dat willen,” zei Kuipers nog.

5
21
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.