KLM wil lange rijen voorkomen met digitaal paspoort: ‘De chaos is bewust gecreëerd’

Foto: Unsplash

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Een digitaal paspoort moet helpen tegen lange wachtrijen op Schiphol. KLM start in februari met een proef op de luchthaven met ‘biometrisch instappen’, oftewel gezichtsherkenning. Dat zou het reisproces een stuk makkelijker moeten maken. De paspoortcontrole wordt dan thuis al gedaan.

Er is veel kritiek op de plannen. “Zoals we al dachten, de chaos is bewust gecreëerd om de ‘oplossing’ aan te reiken: het digitale ID,” twittert commentator Eva Vlaardingerbroek.

“Lekker doorzichtig. Plan lag er al lang, vervolgens maandenlang reizigers treiteren door bewuste onderbezetting en dan met de gewenste oplossing uit de hoge hoed komen,” zegt Koen Verhagen, initiatiefnemer van Properganda.

Digital ID and vaccine passports are the beginning of a ‘social credit system’ where “Europe is turning into China” says Eva Vlaardingerbroek @EvaVlaar pic.twitter.com/40H14NqbUZ

— James Melville (@JamesMelville) November 22, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Onnozel excuus

Europarlementariër Rob Roos (JA21) merkt op: “We hebben tot voor kort nooit lange rijen gehad op Schiphol. Het is een onnozel excuus om mass surveillance-systemen als oplossing aan te dragen.”

“De invoer van het e-ID zal een onomkeerbare en ongewenste ontwikkeling zijn,” benadrukt Roos. “Vergeet nooit, het coronapaspoort was ooit ingevoerd om reizen tussen lidstaten mogelijk te maken tijdens covid. Binnen no time had je de covidpas nodig om een bar of restaurant te bezoeken!”

Zanger Tim Douwsma reageert: “En jij dacht dat de rijen ‘toeval’ waren?” Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt voegt toe: “Goh, wie had dat nu gedacht.”

Proefproject WEF

“Kijk, daarvoor waren de wachtrijen op Schiphol? In lijn met het WEF-woke-proefproject met Canada?” vraagt Bas Filippini zich af.

Nederland en Canada werken samen met het World Economic Forum aan het zogeheten Known Traveler Digital ID. Het betreft hier een digitaal reispaspoort, dat kan worden uitgebreid met het coronavaccinatiebewijs.

Het gaat om een samenwerkingsverband tussen het WEF, de Nederlandse overheid, Canadese overheid, Air Canada, KLM en enkele luchthavens waaronder Schiphol.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.