Kolonel over Russische terugtrekking uit Cherson: ‘Het is niet wat het lijkt’

Foto: Douglas Macgregor (Videostill YouTube/Redacted)

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Het Russische leger heeft zich teruggetrokken uit de Oekraïense stad Cherson. Het Russische ministerie van Defensie stelt dat er geen materieel of soldaat meer is aan de westelijke oever van de rivier de Dnjepr en dat het tijdens de terugtrekking geen verliezen heeft geleden.

Het Oekraïense leger voert momenteel een tegenoffensief uit in de regio, die door Moskou is uitgeroepen tot deel van Rusland. Het Witte Huis heeft Oekraïne zaterdag gefeliciteerd met de herovering van de stad Cherson. President Biden zei in een speech dat ‘de Russen zich terugtrekken uit Falluja’. Hij doelde daarmee op een stad in Irak.

Valstrik

Volgens de media is Rusland aan de verliezende hand, maar volgens de gepensioneerde Amerikaanse kolonel Douglas Macgregor hergroeperen de Russische troepen zich simpelweg ter voorbereiding op grootschalige aanvallen die een einde moeten maken aan de oorlog.

Er waren naar schatting 25.000 Russische troepen in de stad Cherson. Er zijn nog eens 300.000 troepen op weg naar de regio. Het Oekraïense leger probeerde 40.000 tot 60.000 soldaten bij elkaar te brengen voor het tegenoffensief. Het Russische leger koos ervoor om levens te sparen en te hergroeperen en inwoners van Cherson te evacueren.

Als het Oekraïense leger besluit om Cherson binnen te trekken, zal het worden weggevaagd, benadrukte Macgregor. De Oekraïense legerleiding vreest een valstrik.

Wisse dood

De kolonel wees erop dat de Russen hetzelfde hebben gedaan in Charkov. Het Russische leger trok zich terug naar de rivier en bracht de Oekraïners vervolgens grote schade toe. Dus als ze Cherson binnentrekken, wacht hen een wisse dood, zei Macgregor tegen Clayton Morris van Redacted.

De kolonel denkt dat dit ook de reden is dat het bestuur van Cherson contact heeft gezocht met de Russen. Hij wees erop dat in het westen van Rusland, Wit-Rusland en ten zuiden van Oekraïne meer dan een half miljoen troepen zijn gestationeerd die in Oekraïne ingezet zullen worden.

Kolonel Macgregor verwacht dat de grootschalige operatie van start zal gaan zodra het begint te vriezen.

4.9
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.