Koningin Maxima houdt pleidooi voor ‘digitale gevangenis’: ‘Huiveringwekkende ontwikkelingen’

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!

Maandag hield koningin Maxima voor de B20-bijeenkomst op Bali een toespraak waarin ze een lans brak voor de invoering van digitaal geld. Ze riep op om samen te werken met overheden om een infrastructuur voor digitaal geld te bouwen waarin je digitale identiteit gekoppeld kan worden aan je digitale portemonnee.

“Dat doen ze met liefde. Ze verdienen miljarden aan die digitale gevangenis. U wil het niet? Boeien,” twittert financieel journalist Arno Wellens.

Gevaarlijk

Maxima pleit voor een digitaal financieel systeem waar ‘iedereen van profiteert’. Ze heeft dit soort dingen al eerder gezegd en heeft zich ook bemoeid met de digitale euro.

SP-Kamerlid Mahir Alkaya heeft al een paar keer uitgelegd wat daar – potentieel – gevaarlijk aan is, waarom we daar héél goed op moeten letten en waarom we op 23 november naar het Kamerdebat over de digitale euro moeten komen.

Governments all over the world are nudging towards central bank digital currencies, which would risk stripping away our financial freedom and potentially become a gateway for social credit systems. It’s not a conspiracy theory. It’s an agenda. #CBDCspic.twitter.com/KT2YubrCvi

— James Melville (@JamesMelville) November 15, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Weg uit de handen van koningin Maxima

Geen cash geld meer en alles wat jij betaalt, wordt gemonitord door de overheid. “Je kunt met digitaal geld alles in de gaten houden. Je kunt het zo programmeren dat bepaalde transacties niet meer mogelijk zijn,” aldus Alkaya.

De discussie hierover moet weg van de achterkamertjes, weg uit de handen van koningin Maxima – die niet een gekozen volksvertegenwoordiger is – en terug in het democratisch proces, stelt columnist Marianne Zwagerman, die spreekt van huiveringwekkende ontwikkelingen.

4.9
23
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.