Koningin van Nederland is enthousiast over digitaal geld: Politici eisen nu antwoorden

Global Entrepreneurship Summit (CC0)

Eerder deze maand riep koningin Maxima tijdens een bijeenkomst van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Washington op tot de invoering van een digitale munt waarmee de overheid het gedrag van de burgers volledig kan controleren, bericht Uncutnews.ch.

Volgens Maxxima zou digitaal centraal bankgeld een veelbelovende manier kunnen zijn om financiële diensten toegankelijker te maken voor iedereen in de wereld.

Met zo’n digitale euro zouden we dan dezelfde betalingen kunnen doen als nu met een betaalkaart, maar in de nieuwe situatie zou er geen rol meer zijn voor normale, commerciële banken in het betalingsverkeer.

Maxima zei dat digitaal geld veel voordelen kan bieden. Onder andere zouden de transactiekosten kunnen worden verlaagd, zei ze.

Financieel journalist Arno Wellens noemde het pleidooi van Maxima “een ernstige aanval op de democratie”. “Wat is deze persoon van plan?” vroeg hij.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft Kamervragen ingediend naar aanleiding van de toespraak van Koningin Maxima. Hij wil van premier Rutte weten of hij zich ervan bewust is dat digitaal geld via centrale banken in het algemeen en de digitale euro in het bijzonder omstreden zijn.

Ook vraagt hij Rutte of hij het ermee eens is dat politiek controversiële uitspraken van leden van de koninklijke familie niet goed verenigbaar zijn met de constitutionele rol van de koning in ons staatsbestel.

“Digitaal geld uitgegeven door een centrale bank is omstreden. Niet alleen voor Forum voor Democratie maar ook voor andere partijen. Toch maakt koningin Máxima zich hier hard voor, nota bene in samenwerking met het uiterst omstreden WEF. Dat hoort niet,” benadrukte Van Houwelingen.

Digitaal geld uitgegeven door een centrale bank is omstreden. Niet alleen voor Forum voor Democratie maar ook voor andere partijen. Toch maakt koningin Máxima zich hier hard voor, nota bene in samenwerking met het uiterst omstreden WEF. Dat hoort niet. FVD stelt dus Kamervragen: pic.twitter.com/txNAkJDCzm

— Pepijn van Houwelingen (@PvanHouwelingen) October 27, 2022

Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Dr. Coleman: Waarom en hoe de samenzweerders de oorlog om onze vrijheid en onze zielen winnen

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.