‘Levensgevaarlijk hoe D66 fantaseert over escalatie van geweld en olie op het vuur gooit’

Help mee door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gisteren werd bekend dat in NAVO-lidstaat Polen één of twee raketten waren ingeslagen. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma was er als de kippen bij om de schuld in de schoenen van Poetin te schuiven. “Twee Russische raketten kwamen neer in Polen, twee doden,” schreef hij op Twitter, terwijl er nog vrijwel niets bekend was over het voorval.

Uit de eerste onderzoeken is nu gebleken dat de raket die neerkwam in Polen is afgevuurd door Oekraïne. Volgens persbureau AP gaat het om luchtafweergeschut dat bedoeld was om een Russische raket neer te halen.

Sjoerdsma krijgt een stortvloed aan kritiek over zich heen. “Wat zullen de oorlogshitsers teleurgesteld zijn nu het geen Russische raketten blijken te zijn. Heel D66 baalt,” schrijft Jan Roos.

Als VANDAAG in het teken staat van “onderzoek en reactie”, waarom heb je dan GISTEREN al je conclusie getrokken en gereageerd?

Levensgevaarlijk hoe @D66 fantaseert over escalatie van geweld, een grote kernmacht ongefundeerd beschuldigt en opnieuw olie op het vuur gooit. #FVD https://t.co/vr3dSS0AGx pic.twitter.com/OwLj0714I7

— Gideon van Meijeren (@GideonvMeijeren) November 16, 2022

Excuses

“Het waren de verouderde luchtafweerraketten van Oekraïne zelf die in Polen terechtkwamen. Bied je even je excuses aan voor je domme geblaat, slome Sjoerd?” vraagt neuroloog Jan Bonte.

Journalist Joost Niemoller merkt op: “Ik kan goed bedenken waarom Zelenski wil dat er een Russische raket landt in Polen. Maar niet waarom Poetin dat zou willen.”

De D66’er doet alsof er niets is gebeurd en schrijft woensdag: “Vandaag staat in het teken van onderzoek en reactie: wat is er precies neergekomen op Polen met twee doden tot gevolg en waarvandaan?”

Olie op het vuur

FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren trekt fel van leer. “Als vandaag in het teken staat van ‘onderzoek en reactie’, waarom heb je dan gisteren al je conclusie getrokken en gereageerd?” vraagt Van Meijeren. “Levensgevaarlijk hoe D66 fantaseert over escalatie van geweld, een grote kernmacht ongefundeerd beschuldigt en opnieuw olie op het vuur gooit.”

Ondertussen zegt premier Rutte dat ‘dit niet gebeurd zou zijn zonder de verschrikkelijke Russische raketaanvallen op Oekraïne’.

Ja @swsjoerdsma. Je bent een gevaar voor ons land met je triggerhappy feitenvrije gedeug. pic.twitter.com/S5b0LL73lV

— Maarten van den Berg (@mr_Smith_Econ) November 16, 2022

5
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.