Marianna werd wereldberoemd na ‘Russische luchtaanval’ op kinderziekenhuis, dit is haar verhaal

Foto: Johnny en Marianna (Twitter/Johnny miller)

Help anderen door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

In maart dit jaar berichtte de NOS dat in de Oekraïense havenstad Marioepol een kinderziekenhuis was verwoest als gevolg van een Russische luchtaanval.

Reacties van wereldleiders lieten niet lang op zich wachten. De Britse premier Boris Johnson noemde de aanval ‘verdorven’. Enkele dagen voor de aanval had Rusland gewaarschuwd dat het ziekenhuis door het Oekraïense leger werd gebruikt als basis.

De media plaatsten bij de berichten over de vermeende luchtaanval foto’s van een Oekraïense vrouw, Marianna Visjemirski. Ze werd in één klap wereldberoemd. Er is alleen één probleem: volgens Marianna was er helemaal geen sprake van een Russische luchtaanval.

Kritiek op Oekraïne

De Britse journalist Johnny Miller nam de moeite om haar te interviewen. Nadat de foto’s viraal gingen, zei ze tegen westerse journalisten dat ze geen interviews wilde geven omdat ze net was bevallen. Ze zei wel tegen de media dat het Russische leger geen aanval had uitgevoerd op het ziekenhuis. De media lieten dat bewust weg.

Volgens de Russen was Marianna een actrice. Dat bleek niet het geval, de foto’s zijn echt, schrijft Miller. Marianna heeft niets tegen het Russische leger. Wel is ze kritisch op het Oekraïense leger omdat het in de Donbass al acht jaar burgers bombardeert. Ze komt zelf uit die regio en woonde er tot 2019.

Daarnaast heeft ze kritiek op de Oekraïense overheid, die het Russisch verbood terwijl iedereen in Marioepol Russisch spreekt.

Foto: Marianna (Twitter/Johnny miller)

Dat gebeurde niet

Marianna zei tegen Miller dat de New York Times contact met haar opnam en liet weten dat een verslaggever haar zou benaderen voor een interview. Dat gebeurde niet. Had dat te maken met het feit dat ze had gezegd dat Rusland niet achter de aanval zat?

De westerse media hebben haar gebruikt voor propagandadoeleinden, benadrukt Miller. Ze verdraaiden haar uitspraken en verzwegen dat ze Rusland steunt.

Marianna woont momenteel in Makijivka. Met haar kind gaat alles goed. Ze is nu Russisch staatsburger. Het interview verschijnt binnenkort op de Telegram-pagina van Miller.

4.8
26
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.