‘Mensen hebben nog geen benul wat er op ze afkomt en dat is mijn grootste zorg’

Foto: Pixabay

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Mensen hebben nog geen benul wat er op ze afkomt en dat is mijn grootste zorg, zei financieel expert Ab Flipse in het tv-programma Ongehoord Nieuws over de enorme economische crisis die ons te wachten staat.

Hij waarschuwde dat inflatie een soort sluipmoordenaar is. De prijzen gingen in oktober in de eurolanden 10,7 procent omhoog ten opzichte van een jaar eerder, meldde het Europese statistiekbureau Eurostat. Nog nooit was de inflatie in het eurogebied zo hoog.

Het CBS maakte daarnaast bekend dat de inflatie in Nederland deze maand op 16,8 procent uitkwam. Alleen in de Baltische staten ligt de inflatie nog hoger.

“Mensen hebben nog geen benul wat er op ze afkomt en dat is mijn grootste zorg,” zegt financieel expert @abflipse over enorme economische crisis die ons te wachten staat. #ongehoordnieuws

Kijk de hele uitzending:https://t.co/Xwx5ArCgJL pic.twitter.com/nFQtpqvwRi

— Ongehoord Nederland TV (@ongehoordnedtv) November 1, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Die periode gaan we tegemoet

Als je 10.000 euro spaargeld hebt, dan heb je bij 10 procent inflatie na een jaar nog steeds 10.000 euro, maar het is 1000 euro minder waard, legde Flipse uit. “Stel dat we die inflatie nou eens vervangen door een belasting, een inflatiebelasting. Na een jaar komt de fiscus langs en die pakt 1000 euro van je af. Dan staat de wereld op z’n kop.”

Volgens Flipse gaan we naar een periode ‘die niemand heeft meegemaakt’. “De kredietcrisis van 2008 was erg, maar is niet te vergelijken met wat we nu krijgen. Je moet terug in de tijd, naar de jaren twintig, dertig – de Grote Depressie, waar uiteindelijk ook de Tweede Wereldoorlog uit is ontstaan.”

“Wat is er in die periode gebeurd? Massale werkloosheid, enorme armoe, chaos. Die periode gaan we tegemoet.”

Je kunt maar beter voorbereid zijn

Flipse roept mensen op voorbereid te zijn. “Heb je voor een aantal dagen eten en drinken in huis? Heb je wat cash geld in huis? Wat betekent het als één van ons zonder baan komt te zitten?”

“We moeten uitgaan van het ergste en hopen dat het meevalt, maar ik denk dat die periode op ons afkomt en dat het een bizarre periode wordt. En je kunt maar beter voorbereid zijn. Je hebt nu nog de tijd om die plannen te maken. Op het moment dat het zover is, ben je te laat.”

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.