Mini gaskamers ontworpen voor euthanasie maken zelfs voorstanders van hulp bij zelfdoding ongemakkelijk

De kop van de Scottish Daily Express vat de reactie op een recente uitvinding van de Australische Dr. Philip “Death” Nitschke bondig samen: “Verontwaardiging als wetenschapper gaskamer-‘doodscapsule’ plan voor Schotland steunt”. Nitschke is de afgelopen jaren berucht geworden door zijn geruchtmakende promotie van zijn “doe-het-zelf doodscapsules”, luchtdichte capsulevormige pods waarin zelfmoordenaars zich kunnen opsluiten en een stikstofgas vrijlaten dat hen binnen 60 seconden bewusteloos maakt en daarna binnen 10 seconden doodt. Het is niet zo’n snelle dood als de dodelijke injectie, maar het voordeel is dat er geen andere mensen aan te pas hoeven te komen, bericht Lifesitenews.com.

Nitschke bracht vorig jaar voor het eerst zijn “Sarco” doodscapsules op de markt in Zwitserland – een uitstekende definitie voor “zelfmoordtoerisme”, waar mensen naartoe kunnen reizen om zichzelf te laten doden in een verscheidenheid aan kuuroordachtige resorts die voor dat doel zijn gecreëerd. “Sarco” is een afkorting van “sarcofaag”, maar het apparaat is zo ontworpen dat het eruit ziet als een ruimteschip om de verzending naar een nieuwe “bestemming” te symboliseren, zoals een Zwitserse zelfmoordaanbieder opmerkte. De Sarco-capsules zijn tentoongesteld in Nederland en Duitsland, maar zijn alleen in Zwitserland in gebruik. Nitschke hoopt dat zijn doodscapsules algemeen beschikbaar worden door downloadbare ontwerpen en 3D-printing.

Hij promoot zijn 3D-geprinte uitvinding opnieuw bij de Schotten via het liberale parlementslid Liam McArthur, die een wetsvoorstel over zogenaamd “begeleid sterven” indient, te schrijven dat zijn elegant ogende doodscapsules “leiden tot een vreedzame, zelfs euforische dood.” Hij voegde er niet aan toe dat hij dit alleen veronderstelt omdat hij de capsule kennelijk niet zelf heeft geprobeerd. Anti-euthanasie campagnevoerders zoals Dr Gordon Macdonald van Care Not Killing reageerden geschokt: “Gewone mensen zullen geschokt en ontzet zijn over de poging van Philip Nitschke om het gebruik van zijn persoonlijke gaskamer te bepleiten, mocht Schotland hulp bij zelfdoding en euthanasie legaliseren.”

De reactie op de zelfmoordpods van Dr. Death is er grotendeels een van afschuw, en gezien de wijdverspreide populariteit van wetten die hulp bij zelfdoding en euthanasie legaliseren, vraag ik me af waarom dat zo is. Misschien is het niet alleen de “democratisering van het sterven”, die Nitschke als zijn doel bestempelt, maar de technocratische, onmenselijke methode die wordt gebruikt. In de decennia tussen het euthanasieregime van nazi-Duitsland en het noodlottige besluit van Nederland in 2001 om opnieuw te beginnen met het doden van een aantal van haar burgers, werden deze praktijken verworpen omdat we hadden gezien waartoe ze zouden leiden. De kleine gaskamers van Nitschke zien er, ondanks hun gelikte ontwerp en glanzende, “de zonsondergang tegemoet rijden” sfeer, nog steeds fundamenteel sinister uit en voelen ook zo aan. Onze cultuur heeft hulp bij zelfdoding omarmd, maar gaskamers voelen nog steeds als een stap te ver.

Het is echter moeilijk te zeggen hoe lang deze instinctieve weerstand zal duren. Per slot van rekening was de Canadese euthanasiepionier Dr. Ellen Wiebe, die ook aborteur is, bereid om een orthodox-joods verpleeghuis in Vancouver binnen te sluipen met haar moordapparatuur in haar tassen om een patiënt tegen de wil van de instelling een dodelijke injectie te geven, waardoor veel van de Holocaust-overlevenden die daar woonden en donkere en vreselijke herinneringen hadden aan dergelijke praktijken die nog steeds in hen leefden, de stuipen op het lijf werden gejaagd. Toen het lijk – en Wiebe’s rol in de dood – werden ontdekt, toonde zij zich onberouwvol en verklaarde dat haar clandestiene missie in het Joodse verpleeghuis de juiste was. De journalisten die het verhaal versloegen voelden zich duidelijk ongemakkelijk, hoewel ze niet goed konden verwoorden waarom.

Ik vermoed dat het waarschijnlijk veel te maken heeft met het feit dat doe-het-zelf-gaskamers en dodelijke injecties in Joodse verpleeghuizen een ongemakkelijke herinnering zijn aan wat er de laatste keer gebeurde toen we ons comfortabel voelden met dergelijke praktijken.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Schokkende WEF-video stelt voor senioren te euthanaseren “voor de kinderen”

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.