Minister De Jonge krijgt stortvloed aan kritiek na interview: ‘Gevaarlijke en immorele despoot-in-de-dop’

Help door dit met iedereen op je socials te delen!

Tijs van den Brink interviewde oud-coronaminister Hugo de Jonge over zijn beeld van God en de manier waarop hij steun ontleent aan zijn geloof. Toen hij beelden van het interview op Twitter zette, regende het boze reacties.

“En veel schokkende verwensingen aan het adres van de minister. Ik zal ze hier niet herhalen, maar de woorden ‘hel’ en ‘satan’ vielen vaker dan normaal gesproken in een jaar in de gemiddelde Nederlandse kerk,” aldus Van den Brink.

Kort daarop besloot De Jonge om de reactiemogelijkheid onder zijn berichten op Twitter uit te zetten. “Elke dag opnieuw zie ik onder m’n posts een eindeloze stroom aan berichten vol haat, gescheld en erger. Daaraan wil ik geen podium bieden,” zegt de minister, die van mening is dat normale omgangsvormen op social media ‘totaal zoek zijn’.

Het toont volgens Van den Brink aan dat de woede over het coronabeleid van de regering bij velen nog steeds zeer diep zit.

pic.twitter.com/IqkEX0ge2Z

— Hugo de Jonge (@hugodejonge) October 25, 2022

Asociaal

De Op1-presentator kreeg vervolgens de wind van voren. “Je kunt wel proberen het imago van Hugo op te poetsen, Tijs. Maar het probleem is dat je dan ook je eigen geloofwaardigheid op het spel zet. Deze man heeft als minister van VWS een gigantische hetze gevoerd tegen ongevaccineerden en zal hiervoor verantwoording moeten afleggen,” zegt huisarts Els van Veen.

Neuroloog Jan Bonte stelt: “Bij De Jonge zijn alle sociale omgangsvormen al heel lang zoek. Daar is een woord voor: asociaal. En dat is nog wel de mildste omschrijving voor deze immorele dwingelandistische sociopaat.”

“Het zich beklagen over het ‘ontbreken van sociale omgangsvormen op social media’ door deze gevaarlijke en immorele despoot-in-de-dop is toch wel echt het toppunt van hypocrisie,” fulmineert Bonte.

Hij is een gevaar voor het volk

“Hij is een gevaar voor zijn medemens. En hij is een gevaar voor het volk. En die man beklaagt zich over de bejegening die hem ten deel valt. En u smeert hem liefdevol nog wat stroop om de mond. Geen ethisch besef, geen moreel kompas,” voegt hij toe.

“De normale omgangsvormen waren bij Hugo de Jonge inderdaad zoek. Stigmatiseren, onwaarheden verspreiden, zich bedreigend uitlaten, ongevaccineerden de schuld geven van de crisis en uitsluiten. Het was voor mensen een hel. Voor hem was het vast niets meer dan een frikandel,” reageert medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

Fantasie

Data-analist Daniël van der Tuin merkt op: “De minister kreeg ruim baan van de pers om diens fantasie ‘pandemie van de ongevaccineerden’ in het najaar van 2021 uit te dragen. De werkelijkheid lag ondertussen gewoon bij VWS op de plank.”

“Komt er ook nog een ‘doe normaal’ tegen De Jonge voor het ‘nul begrip’ voor ongevaccineerden die ‘een bed bezet houden voor een ander in het ziekenhuis’ en de vijf maanden dat ik mijn kind niet mocht zien sporten van hem?” vraagt journalist Eva Munnik.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.