NAVO/Poolse en Russische strijdkrachten botsen in Oekraïne: De eerste landconfrontatie in de geschiedenis en de gemiste Russische kans (Video’s)

De eerste verhulde confrontatie tussen de NAVO en de Russische strijdkrachten is geregistreerd in Kherson en andere gebieden in Oekraïne, zoals blijkt uit talrijke Russische bronnen. De Russen hebben het niet alleen over huurlingen, maar over reguliere legers van vreemde landen, met name Polen, bewapend met NAVO-wapens, schrijft Warnews24/7.

Kenmerkend zijn de video’s die u zult zien.

“Oekraïense” strijdkrachten bleken tientallen VAB, FV103 Spartan, Husky TSV, Kozak-2 gepantserde voertuigen, M777A2 en FH70 155 mm artillerie, Tsjechische RM-70 MLRS, M113 geschut en Turkse Kirpi pantservoertuigen te hebben verzameld in de richting van Kherson.”

Vladimir Rogov, hoofd van de beweging “Samen met Rusland”, benadrukte dat Poolse soldaten aan de zijde van de Oekraïners vechten aan het front in Zaporizja en elders.

“Officieel zijn dit allemaal leden van het Internationale Legioen van de Oekraïense strijdkrachten, hoewel we weten dat er leden van het Poolse leger zijn die zogenaamd met verlof zijn. Het zou moeilijk zijn om zo’n groot aantal huurlingen uit Polen te rekruteren,” benadrukte hij tegenover het Russische persbureau TASS .

Zoals hij zegt, zijn er niet zoveel Poolse particuliere militaire bedrijven actief, maar de weinige zijn al betrokken bij militaire conflicten in Kharkiv en Donbass.

“Dit zijn tactische militaire eenheden van het Poolse leger die door het Internationale Legioen van de Oekraïense strijdkrachten zijn gemachtigd om deel te nemen aan de gevechten,” benadrukte Rogov, waarbij hij opmerkte dat de huurlingen die in Zaporizja vechten mogelijk meer dan 50 procent van het totale militaire personeel in de regio uitmaken.

Video: Concentratie van Britse FV103 Spartan pantservoertuigen in Kherson

https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2022/11/61.mp4

NAVO-leger in Kherson…

Op 5 november, kort voordat de Russische troepen het bevel kregen zich terug te trekken uit Kherson, was er een grote concentratie van troepen nabij de frontlinie in de richting van Kherson.

De video toont tientallen VAB, FV103 Spartan, Husky TSV, Kozak-2 pantservoertuigen en andere eenheden van de 46e brigade van de Oekraïense strijdkrachten.

Deze video verraste sommige Russen en werd aanleiding tot kritiek op de Russische inlichtingendiensten.

Verscheidene zeiden dat de video “het zoveelste voorbeeld is van het gebrek aan goede luchtverkenning en de mogelijkheid van daaropvolgende vernietiging door het gebrek aan langeafstandsprecisiewapens in de Russische luchtmacht.”

Bovendien gaan zij ervan uit dat “deze uitrusting veilig en buiten gevaar is,” d.w.z. dat niemand deze zal aanraken, “het zal deelnemen aan de op handen zijnde aanval van de Oekraïense strijdkrachten” op deze sector van het front.

De Russen misten namelijk een unieke kans om een groot deel van de NAVO-uitrusting in Kherson met de grond gelijk te maken, omdat deze zonder luchtafweerbescherming werd blootgelegd…

Bekijk de video

Russische paratroepers en mariniers hebben een aanval van Poolse tanks afgeslagen

Volgens Russische bronnen werden, kort voordat een terugtrekking uit Kherson werd bevolen, Russische troepen in het dorp Pravdino (23 km ten westen van Kherson) aangevallen door een groot aantal buitenlandse zware uitrustingen.

In de richting van Berislav werden de strijdkrachten van de Russische Federatie aangevallen door M777A2 en FH70 155 mm kanonnen. Daarna probeerden de Oekraïense strijdkrachten de verdedigingslinie van de Russische troepen in de gebieden Sablukovka, Kachkarovka en Sukhanov binnen te dringen met de steun van Tsjechische RM-70 MLRS en Poolse Krab gemotoriseerde kanonnen van de 406e afzonderlijke artilleriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten.

De vijandelijke uitrusting werd echter met succes aangevallen door Russische Lancet-3 kamikaze drones.

Verder werden op de posities van de 83e luchtaanvalbrigade en de 126e kustverdedigingsbrigade van de Russische Zwarte Zeevloot in de sectie Borozenskoye – Sukhanovo – Kachkarovka twee gemotoriseerde bataljons met BMP-2 en BTR aangetroffen in de buurt van Poolse T-72M1 tanks van de 17e Oekraïense Tankbrigade van de 60e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade.

Er waren M113’s en ongeveer een dozijn Turkse Kirpi pantservoertuigen van de 128e Mountain Assault Brigade in het gebied.

Deze troepen werden opgemerkt door Orlan-30 drones, gevolgd door beschietingen van Giacint-B gemotoriseerde kanonnen en Malka-geschut.

Bovendien werden op 8 km van Sukhanov en Pyatykhatki vijandelijke troepen beschoten door Russische Mi-28N helikopters.

Bij de Russische aanval waren ook T-90M-tanks betrokken die informatie ontvingen over de beweging van vijandelijke troepen van Orlan-10 en Forpost-R UAV’s.

Als gevolg van de succesvolle acties van de Russische strijdkrachten verloren de Oekraïense 128e Bergbrigade en 46e Luchtbrigade respectievelijk 25 en 18 militairen.

Duel tussen Poolse T-72M1 en Russische T-72B3

Een karakteristieke video van een duel tussen tanks van de Oekraïnse strijdkrachten en de strijdkrachten van de Russische Federatie.

De Poolse T-72M1 tank, die zich in de vuurpositie bevond, kwam tegenover de Russische T-72B3 tank te staan.

De tank van de Oekraïense strijdkrachten werd geraakt en de bemanningsleden vluchtten.

Ondertussen melden de Russen dat de Oekraïners een groot aantal huurlingen uit westerse landen bij zich hebben. Deze huurlingen zijn ingedeeld bij de eenheden van de Oekraïense strijdkrachten.

Bekijk de video

Bekijk de video van de aanval van Russische tanks.

Gevechten in het bos. De Oekraïners dragen een Poolse RGP-40 draagraket.

Poolse troepen ook in Liman

Tegelijkertijd werd tijdens bewakingsvluchten door Russische UAV’s een groep huurlingen uit Polen gesignaleerd die zich in een gebied in Liman schuilhielden.

Kort daarna volgde Russisch artillerievuur.

Vier Polen werden gedood.

Bekijk de video

[embedded content]

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne oorlog – Close combat gevechten in loopgraven (Video 18+) 

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.