NCTV waarschuwt: complotdenkers vormen een duister gevaar

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je socials te delen!

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) waarschuwt voor extremisten die ‘met complottheorieën het vertrouwen in de democratische rechtsorde ondermijnen’.

Er is een radicale onderstroom die zich vanuit een fundamenteel wantrouwen en een gevoel van onrechtvaardigheid richt tegen de overheid, de politiek, de media, de wetenschap en het rechtssysteem, schrijft de NCTV in een rapport.

De beweging kenmerkt zich door diepe vijandigheid, fanatisme en fantasieën van gewelddadige eigenrichting, valt te lezen in het rapport. In deze groep wordt het idee verspreid dat in Nederland een elite aan de macht is die het volk wil onderdrukken.

Slappe lach

Er is veel kritiek op het rapport. Journalist Joost Niemoller zegt: “Om te bewijzen dat dit niet waar is, moet deze groep worden opgejaagd en onderdrukt.”

“De NCTV waarschuwt: complotdenkers vormen een duister gevaar. Het is een duister staatsondermijnend gezelschap. Het zijn geen mensen. Ze zijn eigenlijk reptielen die betonrot veroorzaken,” twittert theatermaker George van Houts.

Neuroloog Jan Bonte schrijft: “Ik krijg hier acuut de slappe lach van. De complotdenker van gisteren, is de realist van vandaag. Alleen de NCTV leeft nog een dag geleden.”

Wees dan op je hoede

“Als regering en aanverwante instanties zich druk gaan maken om complottheorieën in plaats van mensen gewoon eerlijk te informeren, als de media een spreekbuis worden, wees dan op je hoede: wij kijken alleen nog NOS om te vernemen hoe de overheid wil dat wij over iets denken,” voegt huisarts Els van Veen toe.

Data-analist Cees van den Bos wijst erop dat de NCTV de gehele corona-crisisstructuur aanstuurde, met de coronaspoedwet kwam en alle strenge maatregelen verordonneerde.

‘NCTV waarschuwt voor complotextremisten’

Beetje context: NCTV stuurde de gehele corona crisisstructuur aan, kwam met de TWM (spoedwet) en verordonneerde alle strenge maatregelen.

Verder toont het plaatje aan hoe deze dienst met onze wetten omging

https://t.co/v9R9CKo3ct pic.twitter.com/AsZAldn4u7

— Cees (@CeesCees72) November 7, 2022

Onderzoeksjournalist Marc van der Vegt verwijst naar een vrijgegeven Wob-document waaruit blijkt dat de overheid zelf beweert dat ‘de complotten’ deels waar zijn.

#NCTV waarschuwt voor “complotextremisten”

De overheid beweert zelf in dit #WOBdocument dat “de complotten” deels waar zijn en men vraagt zich af ‘hoe hiermee om te gaan’

En ja, elke vorm van extremisme is niet goed. Wees daarom volledig #Transparant https://t.co/3takJmbZs7 pic.twitter.com/FGtfkw2lGT

— Marc van der Vegt (@VegtDoor) November 7, 2022

5
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.