Nederland behoort tot de landen waar het vertrouwen in vaccins het sterkst gedaald is: ‘Het is klaar’

Foto: Unsplash

Help anderen door dit met iedereen op je social netwerk te delen!

Europeanen hebben steeds minder vertrouwen in vaccinaties, blijkt uit onderzoek. De coronavaccins lijken de reputatie van vaccinaties geen goed te hebben gedaan.

Nederland behoort tot de landen waar het vertrouwen in vaccins het meest gedaald is. Er zijn maar twee EU-landen waar het vertrouwen nog sterker is gedaald.

In de afgelopen jaren nam het vertrouwen in Nederland met 14 procentpunt af. De overtuiging dat vaccinaties werken, zakte bijna 13 procentpunt. Nederlanders staan nog wantrouwender tegenover de prik tegen baarmoederhalskanker dan de coronavaccins.

Heel raar

De onderzoekers gaan niet in op verklaringen voor deze trend en leggen ook geen verband tussen het teruglopen van het vertrouwen en de coronaprikken.

“Logisch,” reageert BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen. “Het is klaar.” Dennis Spaanstra, voorman van Police for Freedom, schrijft: “Heel raar…”

Te laat

“Precies waar ik voor heb gewaarschuwd. Ga je opdringen en dwingen, dan oogst je verlies van vertrouwen. Informed consent, zelfbeschikkingsrecht had het pad moeten zijn. Te laat. Dit is Roland Pierik cum suis aan te rekenen!” twittert Maarten van den Berg, die dit een onderwerp vindt voor de parlementaire enquête.

Neuroloog Jan Bonte zegt: “Hele diepe zucht. Heb ik daar niet herhaaldelijk voor gewaarschuwd? Zowel naar collega’s toen ik nog werkzaam was in het ziekenhuis, alsook in mijn stukken? Alles in de geneeskunde begint met goede en eerlijke voorlichting. Alles!”

Eerder bleek al dat de animo voor de boosterprik flink was gekelderd. Ondertussen is het nog altijd erg druk bij de uitvaartondernemers.

5
3
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.