Orban: Westerlingen die het multiculturalisme zat zijn welkom in Hongarije

In een recent interview met de Duitstalige Hongaarse krant Budapester Zeitung besprak de Hongaarse premier Viktor Orban onder meer de toekomst van de West-Europese identiteit. Orban beschreef de Duits-Hongaarse betrekkingen als sterk op bijna alle gebieden. Tegelijkertijd merkte hij op dat er politiek gezien “veel te doen is”, aangezien de ideologieën van de huidige regeringen van de twee landen “werelden van verschil” zijn.

“Voor mijn reis heb ik het programma van de federale regering bestudeerd. Er zitten werelden tussen die en de onze! De twee regeringen moeten punten vinden waarop we kunnen samenwerken, afgezien van de duidelijke verschillen. Het is een grote klus,” zei hij.

Duitsland beweegt zich “steeds meer naar links”

Orban noemde de regerende sociaaldemocratische partij onder de huidige kanselier Olaf Scholz “de meest vijandige partij [tegenover Hongarije] in Europa vandaag.”

Hij onthulde ook dat hij geen enkele hoop koesterde dat de CDU, waarmee Orbans Fidesz-partij eerder had samengewerkt, weer een redelijke conservatieve kracht zou worden.

“De CDU gaat haar eigen weg, die niet de onze is. Vanuit Hongaars perspectief is de CDU nu een linkse partij,” zei Orban.

De premier merkte ook op dat het Duitsland dat hij regelmatig bezoekt heel anders is geworden dan Hongarije, inclusief zwaar bewapende politie bij synagogen, en dat de Hongaren willen blijven leven in de samenleving die ze nu hebben.

Meer Europeanen naar een veilig Hongarije

Orban gelooft dat steeds meer Duitsers hun toekomst in Hongarije zien en moedigt “Duitsers en andere West-Europeanen aan naar ons te komen.”

“In de komende tien tot twintig jaar zullen steeds meer West-Europeanen naar ons toe komen en liever bij ons wonen omdat Hongarije een veilig, christelijk en traditioneel land is.”

Hij vindt dat emigratie naar Hongarije vanuit West-Europa “buitengewoon goed en welkom” is en zegt dat Europeanen “die vrij en in een andere samenleving dan thuis willen leven, naar ons moeten komen.” Daar zullen ze met “open armen” worden ontvangen.

“Hongarije is een land waar veel meer mensen zouden kunnen wonen dan er nu wonen. Wij zijn blij als er buitenlanders naar ons toekomen die onze manier van denken bevalt.”

Hij voegde eraan toe dat hoewel Hongaars niet gemakkelijk te leren is, het een geweldige taal is die nieuwkomers graag gebruiken als ze hem eenmaal hebben geleerd.

Hongarije blijft openstaan voor burgers “die ons en onze tradities met respect behandelen,” zei Orban en sloot af met de zin: “Westerse vluchtelingen zijn welkom!”

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

IMMIGRATIE DOSSIER

Orban over het Westen, sterven op vier verschillende manieren

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.