Oversterfte onder 65-plussers bijna verdubbeld sinds herhaalprik: ‘Ze beginnen nattigheid te voelen’

Foto: Unsplash

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!

In oktober gingen er opnieuw meer mensen dood dan verwacht en was er sprake van oversterfte. In oktober overleden in totaal zo’n 1800 mensen meer dan verwacht. De oversterfte komt daarmee uit op 16 procent.

Het CBS kan de oorzaak van de extra sterfte pas over een aantal maanden geven. De oversterfte was vooral hoger onder 65-plussers. Ook de afgelopen maanden was er oversterfte.

Sinds de herhaalprik is de oversterfte onder 65-plussers bijna verdubbeld, berekende gepensioneerd statisticus Herman Steigstra. “Verband uiteraard onbewezen volgens ‘experts’, maar ze beginnen inmiddels wel nattigheid te voelen,” schrijft hij op Twitter.

#Oversterfte naar leeftijd volgens CBS cijfers. Bijna verdubbeling alle 65+ sinds #herhaalprik. Verband uiteraard onbewezen volgens “experts”, maar ze beginnen inmiddels wel nattigheid te voelen. pic.twitter.com/4rWaYCx6FP

— Herman Steigstra (@SteigstraHerman) November 4, 2022

Meer oversterfte dan corona

Hij wijst erop dat ook de cumulatieve meersterfte zich ver buiten de bandbreedtes bevindt. “Nog heel even en er is meer oversterfte dan corona in de eerste golf,” aldus Steigstra.

Na aftrek van corona is er een oversterfte van 12 procent over alle leeftijden. Na delta en omikron zou er juist een periode van ondersterfte moeten zijn, stelt de statisticus.

Afrekening

“De beleidsverantwoordelijken zullen vroeg of laat op de één of andere manier de afrekening krijgen voor hun weigering om deze oversterfte grondig te onderzoeken,” reageert huisarts Frank Peeters.

“Als arts beschouw ik de coronaprikken als (mede)oorzaak van de onverklaarde oversterfte tot het tegendeel bewezen is en ga ik niet schuilen achter een gebrek aan causaliteit. Zou elke arts dat niet moeten doen?” vraagt Peeters.

Hier de update op de grafiek van Prof Theo Schetters mbt #oversterfte en #vaccinatie:

(Betreft officiële sterfte- en vaccinatie-cijfers van @statistiekcbs en @rivm)

4/n pic.twitter.com/AAPxoIcD54

— Wouter Aukema (@waukema) November 4, 2022

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.