Oversterfte piekt weer tegelijk met prikronde, sterfte in Duitsland 20 procent hoger

Help mee door deze informatie met anderen op je social media te delen!

Inmiddels hebben zo’n 2,5 miljoen mensen de herhaalprik gekregen, laat het RIVM weten. Van de 60-plussers zouden ruim vier op de 10 mensen de vaccinatie hebben gehaald. De herhaalprik is bedoeld als ‘oppepper’ voor het immuunsysteem.

Tegelijkertijd is er sprake van een toename van de oversterfte in Nederland. De oversterfte piekt weer tegelijk met de prikronde. Dat was ook het geval bij prik drie en prik vier.

Dat is de volgorde van vaccinatie

Inmiddels 65 extra sterfgevallen per dag, becijferde gepensioneerd statisticus Herman Steigstra. “Als deze trend aanhoudt, komt de oversterfte voor dit griepseizoen uit rond de 25.000.”

Hij merkt op dat de sterfte onder 65-minners vier weken na de 80-plussers en twee weken na de groep 65-80 jaar stijgt. “Dat is de volgorde van vaccinatie,” aldus Steigstra. “Kuipers zal zeggen: gewoon doen die herhaalprik, het verlaagt de kans om ziek te worden. Onderzoek nog steeds niet de moeite waard?”

Nu wordt het interessant. Sterfte onder 0-65 jaar stijgt 4 weken NA 80+ en 2 weken NA 65-80 jaar. Dat is de volgorde van #Vaccinatie . Kuipers zal zeggen: Gewoon doen die #herhaalprik, het verlaagt de kans ziek te worden. Jaja, onderzoek nog steeds niet de moeite waard? pic.twitter.com/gScZsANcX2

— Herman Steigstra (@SteigstraHerman) October 28, 2022

“Opvallende sterftepieken onder ouderen rond de vaccinatiecampagne bij prik drie, vier en vijf. In zekere zin ook rond prik één en twee,” constateert data-analist Daniël van der Tuin. “Veel kwetsbaren waren toen echter al overleden.”

Oversterfte piekt weer tegelijk met prikronde. Was ook het geval bij prik 3 en prik 4. Vreemd. https://t.co/0zGNkI5JVk

— Daniël van der Tuin (@danvandertuin) October 28, 2022

Ook in Duitsland piekt de sterfte. Journalist Elke Bodderas van de Duitse krant Die Welt wijst erop dat er momenteel 20 procent meer sterfte is in Duitsland ten opzichte van de periode 2018 tot 2021.

De gladde rode lijn is de sterfte en de rode lijn met bolletjes het aantal coronadoden:

NEW – Mortality rate in Germany is 20% higher in calendar week 41 compared to the 2018-2021 median, @welt reports. https://t.co/mYK8IjPSXC

— Disclose.tv (@disclosetv) October 27, 2022

4.6
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.