Pentagon zweert Rusland met atoombommen te bestoken als het doorgaat met oorlog tegen Oekraïne

Kernwapentest Dakota, 26 juni 1956. (U.S. Dept. of Energy/Wikimedia Commons)

De “speciale operatie” van Rusland – omgedoopt tot “demilitarisering” in Oekraïne is zo verontrustend voor de deep state-machtsstructuur die het Westen onderdrukt, dat het Pentagon nu dreigt met een kernoorlog als Vladimir Poetin niet onmiddellijk alle Russische troepen uit Oekraïne terugtrekt.

De nieuwe “National Defense Strategy” van het Pentagon heeft alle beperkingen op het gebruik van kernwapens verworpen voor het geval dat Poetin weigert zijn bevelen op te volgen om de laboratoria voor biologische wapens in Oekraïne, de witwasoperaties en welke andere deep state-operaties daar ook plaatsvinden, met rust te laten.

Zoals Bloomberg meldt, verwerpt de nieuwe Nationale Defensiestrategie van het Pentagon beperkingen op het gebruik van kernwapens die lang door voorstanders van wapenbeheersing zijn bepleit, onder verwijzing naar de toenemende dreiging van Rusland en China.

“Tegen 2030 zullen de Verenigde Staten voor het eerst in hun geschiedenis te maken krijgen met twee grote kernmachten als strategische concurrenten en potentiële tegenstanders”, aldus het ministerie van Defensie in het langverwachte document dat donderdag werd gepubliceerd.

In reactie daarop zullen de VS “een zeer hoge lat voor nucleaire inzet handhaven”, zonder uit te sluiten dat kernwapens worden gebruikt als vergelding voor een niet-nucleaire strategische bedreiging van het thuisland, Amerikaanse troepen in het buitenland of bondgenoten.

Summit.news meldt:

In nog een andere grimmige ommekeer voor de seniele bewoner van de kelder van het Witte Huis, had Biden in zijn 2020 presidentscampagne beloofd dat het Amerikaanse kernarsenaal alleen mag worden gebruikt om een nucleaire aanval af te schrikken of te vergelden, een standpunt dat werd gezegend door progressieve Democraten en verguisd door defensiehaviken. Maar zoals bij elk ander standpunt van de pathologische leugenaar die zelfs Trump overtreft in de afdeling onwaarheid, is ook dit standpunt zojuist teruggedraaid omdat “de dreigingsomgeving sindsdien dramatisch is veranderd” en de strategie van het Pentagon werd gesmeed in samenwerking met het geflipte Witte Huis.

In een verbluffende zet die verontwaardiging zou moeten wekken bij de zogenaamde progressieven, maar in het beste geval zal leiden tot enkele snel ingetrokken brieven, zegt het nucleaire rapport dat deel uitmaakt van de bredere strategie dat de regering Biden haar nucleaire beleid heeft herzien en tot de conclusie is gekomen dat het beleid van “No First Use” en “Sole Purpose” “zou leiden tot een onaanvaardbaar risiconiveau in het licht van de reeks niet-nucleaire vermogens die door concurrenten worden ontwikkeld en ingezet en die schade op strategisch niveau zouden kunnen toebrengen” aan de VS en de bondgenoten.

ondertussen…

Putin: The only country in the world that has used nuclear weapons against a non-nuclear state is the United States of America

— Paul Sonne (@PaulSonne) October 27, 2022

Het nucleaire strategiedocument vermeldt niet welke niet-nucleaire bedreigingen een nucleaire reactie van de VS kunnen teweegbrengen, maar de huidige bedreigingen omvatten hypersonische wapens van Rusland en China waarvoor de VS nog geen bewezen verdediging heeft.

Wel wordt in krachtige bewoordingen uiteengezet wat er met een andere kernmacht, Noord-Korea, zou gebeuren als het een nucleaire aanval zou uitvoeren op de VS, Zuid-Korea of Japan. Die actie “zal resulteren in het einde van dat regime”, staat er. Amerikaanse kernwapens blijven een rol spelen bij het afschrikken van Noord-Koreaanse aanvallen.

Dus, zo concludeerden de briljante neocon-denkers achter het rapport, is het beter om de angst voor een disproportionele nucleaire vergelding aan te wakkeren, waardoor een regelrechte nucleaire aanval veel waarschijnlijker wordt (als de VS je toch al nucleair wegvagen, kun je net zo goed alles op alles zetten).

In het document, dat ruim voor de invasie werd opgesteld, zegt het Pentagon dat Rusland “met zijn kernwapens blijft zwaaien ter ondersteuning van zijn revisionistisch veiligheidsbeleid”, terwijl zijn moderne arsenaal naar verwachting verder zal groeien. Met andere woorden, het Pentagon wist wat Poetin zou doen nog voordat hij het deed en dat bepaalde de dramatische herziening van de Amerikaanse nucleaire houding. Bijna alsof het Pentagon de hele reeks gebeurtenissen heeft geregisseerd…

Ondertussen blijft China “de belangrijkste strategische concurrent van de VS in de komende decennia”, zei minister van Defensie Lloyd Austin in een brief waarin hij de nieuwe defensiestrategie presenteerde. Hij noemde China’s “steeds dwingender acties om de Indo-Pacifische regio en het internationale systeem in overeenstemming te brengen met zijn autoritaire voorkeuren”, zelfs terwijl het zijn leger snel moderniseert en uitbreidt. China wil tegen het einde van het decennium ten minste 1.000 leverbare kernkoppen hebben, aldus het nucleaire strategiedocument, en zegt dat het die kan gebruiken voor “dwangdoeleinden, waaronder militaire provocaties tegen Amerikaanse bondgenoten en partners in de regio.”

“De nucleaire strategie bevestigt moderniseringsprogramma’s, waaronder de lopende vervanging van de verouderde Amerikaanse lucht-zee-land nucleaire triade. Daartoe behoren de nucleaire ICBM-onderzeeër van de Columbia-klasse van de marine, de vervanging van de Minuteman III ICBM op de grond, het nieuwe langeafstandswapen met lancering vanuit de lucht en F-35 gevechtsvliegtuigen voor Europa die kernwapens dragen.”

De herziening bevestigt eerdere berichten dat het Pentagon de B83-1 zwaartekrachtbom met pensioen zal sturen en het Sea-Launched Cruise Missile-programma zal annuleren. Maar de herziening steunt een controversieel maritiem wapen uit het Trump-tijdperk, de W76-2 onderzees gelanceerde kernkop met lage opbrengst, die wordt omschreven als een “belangrijk middel om beperkt nucleair gebruik af te schrikken.”

In het bredere strategierapport wordt ook milde kritiek geuit op grote Amerikaanse wapenprogramma’s, die vaak jaren achterlopen op de plannen en miljarden dollars boven het oorspronkelijke budget liggen.

“Ons huidige systeem is te traag en te veel gericht op het verwerven van systemen die niet zijn ontworpen om de meest kritieke uitdagingen aan te pakken waarmee we nu worden geconfronteerd”, aldus het Pentagon. Het riep op tot meer “open systemen die snel geavanceerde technologie kunnen integreren” en tegelijkertijd de problemen van “veroudering” en hoge kosten verminderen.

De strategiedocumenten van het Pentagon werden in maart in geheime vorm naar het Congres gestuurd, zodat ze in overweging konden worden genomen tijdens de goedkeuring door het Congres van de defensiebegroting voor het begrotingsjaar 2023.

***

Dus hoe dit alles te verhandelen? Nou, het eerste instinct nu de krantenkoppen over een kernoorlog rondgaan, is dat het misschien tijd is om je huis te verkopen… maar zoals Art Cashin het enige tijd geleden zo inzichtelijk verwoordde: “Wed nooit op het einde van de wereld, want dat gebeurt maar één keer.”

Dankzij de regering Biden komt die “eens in je leven”-gebeurtenis een stuk dichterbij.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Canadese sluipschutter “vreselijk teleurgesteld” over militaire realiteit in Oekraïne

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.