Pepijn van Houwelingen confronteert Kuipers: ‘Waarom bellen mensen ineens massaal de ambulance?’

Help mee door deze informatie met je kennissen op je social media te delen!

Het RIVM heeft gezegd dat Nederland volgend jaar tientallen extra ambulances nodig heeft om aan de vraag te kunnen voldoen. In 2023 zijn er op werkdagen overdag 692 ambulances nodig, 40 meer dan in dit jaar. Ook in het weekend zijn er veel meer ambulances nodig. Er moeten bovendien 20 extra standplaatsen komen.

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen vroeg zorgminister Kuipers waarom de ambulance opeens zo vaak moet uitrukken. “Wat was nou de reden waarom mensen vaker ambulances hebben gebeld?”

[embedded content](Video verwijderd? Klik hier…)

Absurd

Volgens Kuipers heeft het vooral met de vergrijzing te maken. “Dit is totaal geen geloofwaardig antwoord,” reageerde Van Houwelingen. “Iedereen is verbaasd. De voorzitter van Ambulancezorg Nederland zegt: ik kan het niet verklaren, we staan voor een raadsel. De Volkskrant: het is absurd, die sterke stijging. Sinds begin 2021 gebeurt dit.”

Het Kamerlid vroeg Kuipers naar de onderliggende data: waarom hebben mensen de ambulance gebeld? Volgens de minister zou daar een ‘zeer intensief’ onderzoek voor nodig zijn.

Totaal ongeloofwaardig

“Dit is gewoon niet te bevatten,” zei Van Houwelingen. “Ik kan het nauwelijks geloven. Er is een enorm sterke stijging van de vraag naar ambulances sinds begin 2021. Mensen maken zich daar zorgen over.”

“Een goede vriend van mij uit Middelburg hoort continu ambulances af en aan rijden. Als minister van Volksgezondheid zou ik dan graag willen weten: waarom is dat het geval? Waarom bellen mensen ineens zo massaal ambulances? En u zegt: dat is lastig uit te zoeken. Ik kan niet geloven dat er niks bekend is over de reden waarom mensen een ambulance bellen. Dat is totaal ongeloofwaardig,” benadrukte hij.

5
13
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.