Pepijn van Houwelingen legt in anderhalve minuut uit waarom de digitale euro een ‘doodeng plan’ is

Help anderen door dit met vrienden op je social netwerk te delen!

Waarom wil men zo graag een digitale euro invoeren? Die vraag stelde FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen tijdens het debat hierover. “Eén aanwijzing hiervoor vinden we in de kleine lettertjes van een rapport over de digitale euro, geschreven door de ECB,” merkte hij op.

Van Houwelingen citeerde uit het rapport: “CBDC, dat wil dus zeggen een digitale euro, helpt om de ondergrens van rentes te elimineren en vergroot zodoende de monetaire opties in tijden van crisis als cash geld verdwijnt.”

“Wauw. Ze schrijven het gewoon op,” reageerde het Kamerlid. “Volgens de ECB maakt de digitale euro negatieve rentes – dat wil dus zeggen: een belasting op uw spaar- en betaalrekening – mogelijk. Zeker als contant geld straks helemaal is verdwenen.”

De voetnoot van @PvanHouwelingen in het #cbdc debat.

De context van deze voetnoot geeft duidelijk aan dat er (in dit scenario) een wens is van de ECB om

‘consumptie- en inversteringskeuzes direct te beïnvloeden’

(Pagina 13)https://t.co/96i8BkNFyZ pic.twitter.com/I5eWxT5d8Z

— Strawman (@collapsologist) November 23, 2022

Blokkeren

“Een doodeng plan waarmee de ECB onnoemlijk veel macht krijgt over ons spaargeld. Maar de macht en controle gaan in potentie nog veel verder. Een digitale euro stelt de ECB in theorie ook in staat ons consumptiegedrag volledig te controleren,” vervolgde Van Houwelingen.

Omdat het geld digitaal is, vallen met één druk op de knop alle uitgaven te overzien, te beoordelen en zelfs – eventueel – te blokkeren, zei hij.

De digitale euro geeft de centrale bank ongekend veel controle over het geldverkeer. Het koppelen van bestedingen aan een persoonlijk CO2-budget behoort tot een van de zorgwekkende mogelijkheden.

Bekijk het hele betoog tegen de #CBDC hier: https://t.co/ZJuT71kGNz #FVD pic.twitter.com/TTYzcYT73j

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) November 25, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Elk facet

“Een digitale euro gekoppeld aan een digitale Europese identiteit geeft Europese technocraten potentieel de macht te bepalen hoe wij onze euro’s mogen uitgeven, en daarbij bijvoorbeeld rekening te houden met de CO2-belasting van uw uitgaven. Een macht en verleiding die ze heel waarschijnlijk niet kunnen weerstaan.”

Met de digitale euro wordt er kortom een infrastructuur opgetuigd waarmee in potentie elk facet van ons leven kan worden gecontroleerd, gedomineerd en geregeld, waarschuwde Van Houwelingen.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.