Pepijn van Houwelingen zet minister Kaag klem: ‘Daar wordt wel degelijk gepusht voor de digitale euro’

Help ons door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

Minister van Financiën Sigrid Kaag zei tijdens het debat over de digitale euro dat koningin Maxima zich nergens heeft uitgesproken over de wenselijkheid van de invoering van een digitale euro, oftewel de CBDC. “Zij heeft aangegeven dat er mogelijke voordelen aan zitten, maar ook risico’s en dat deze risico’s goed in kaart gebracht moeten worden,” aldus Kaag, die zei dat dit volledig in lijn is met de kabinetspositie.

Wanneer het @SigridKaag uitkomt is ze opeens niet meer bekend met een document. Welk document? Het document waarin staat dat fake #Maxima de #DigitaleEuro aan het promoten is. pic.twitter.com/yLl25iHFZS

— Syllie (@itsmeSZ) November 24, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

World Economic Forum

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen verwees naar een overzicht van het ministerie van Buitenlandse Zaken van projecten die worden uitgevoerd door het World Economic Forum in samenwerking met de Nederlandse overheid. Eén van die projecten is het Digital Currency Governance Consortium.

“Daar wordt wel degelijk gepusht voor de digitale euro,” benadrukte Van Houwelingen. “En wie is daar de responsible person? Hare Majesteit, koningin Maxima. De rol van de koningin gaat volgens mij veel verder dan dat. Is het niet absurd dat zij tussen al die ministers staat? Zou hier niet de minister moeten staan in plaats van de koningin?” vroeg Van Houwelingen.

Niet bekend

Kaag had daar geen actieve herinnering aan: “Ik ben niet bekend met het document, dus ik kan geen commentaar geven.” Ze zat ook niet op te letten, want ze had de vraag niet gehoord.

Op de website van het koninklijk huis valt te lezen dat koningin Maxima lid is van de Steering Committee of the Digital Currency Governance Consortium.

4.9
15
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.