Poetin’s generaal Shoigu: “Straks 82.000 extra soldaten” – Binnenkort 300.000 soldaten

82.000 Russische soldaten zullen “straks” aankomen in het oorlogsgebied in Oekraïne – dat meldt minister van Defensie Sergei Shoigu momenteel aan zijn opperbevelhebber president Vladimir Poetin. Er zijn 300.000 extra troepen gemobiliseerd.

Het verslag van de Russische minister van Defensie aan de president van de Russische Federatie zal ook in Kiev gegarandeerd met belangstelling worden gevolgd: in zijn huidige rapport aan Vladimir Poetin zei generaal Sergej Kuzjoegetovitsj Shoigu dat 82.000 van de 300.000 pas gemobiliseerde soldaten “straks” naar het “gebied van speciale militaire operaties” zouden worden gestuurd. Nog eens 218.000 man zijn momenteel nog in gevechtstraining en zullen iets later in het operationele gebied volgen, bericht Exxpress.at.

Zoals gemeld door eXXpress menen Russische media dat er aanzienlijk meer dan 300.000 man zijn gemobiliseerd, waarbij zij 492.000 soldaten noemen. En ze speculeren dat het lage cijfer van 300.000 een bluf is van de Russische militaire leiding om de Oekraïense troepen te verrassen.

Nog meer Russische troepen worden vanaf januari ingezet

De komende maanden zullen uiterst moeilijk worden voor het Oekraïense regime: de bovengenoemde 82.000 Russische soldaten zullen snel de 100.000 tot 120.000 troepen versterken die reeds in de gevechtszone zijn gestationeerd, waardoor het machtsevenwicht in termen van troepensterkte zal worden hersteld – Oekraïne heeft nog steeds ongeveer 150.000 gevechtsklare soldaten ingezet aan dit 1200 kilometer lange front. Daarna zullen nog eens 218.000 extra Russische soldaten volgen in de maanden vanaf januari, wanneer hun operationele training is voltooid.

Bovendien wordt de toch al slechte energievoorziening van Oekraïne lamgelegd na het gerichte gebruik van kamikaze-drones op onderstations en elektriciteitscentrales: de opgelegde black-outs leggen het land lam, maar ook de voedselproductie, de handel, de nog intacte industrie en natuurlijk het vervoer van voorraden naar de frontlinie. Bovendien wordt het er niet eenvoudiger op om de 43 miljoen Oekraïners van gas voor verwarming te voorzien.

Vanwege deze situatie verwachten militaire deskundigen de komende dagen verdere wanhopige offensieven van de Oekraïense strijdkrachten, vooral in het gebied rond Kherson, om de West-Europese regeringen te overtuigen van het nut van meer steun met wapens en verdere miljarden.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Let op: Ze leggen ALLEMAAL het fundament … Wij zijn in gevaar

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.