Premier Rutte: er is in Nederland geen plek voor complottheorieën

Help ons door deze info met iedereen op je social media te delen!

NOS-verslaggever Michiel Breedveld vroeg premier Rutte vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie waarom Nederland ‘complotdenker’ David Icke weigert.

De IND heeft ernaar gekeken en dat heeft geleid tot deze conclusie, antwoordde Rutte. “Ja, maar het is een ingewikkelde afweging tussen de vrijheid van meningsuiting en dus kennelijk de belangen van openbare orde,” vervolgde Breedveld.

Er is in Nederland geen plek voor complottheorieën volgens Rutte. Hier wordt het allemaal wel heel vaag. Wanneer is iets een complottheorie? En wie bepaald dat? En Rutte ontkent glashard dat dit een glijdende schaal is. We glijden juist heel hard af richting totalitarisme! pic.twitter.com/9TaFqAdsXe

— JeroenVK (@JVK75) November 4, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Politieke opvattingen

De premier lichtte toe dat staatssecretaris Eric van der Burg hierover is geïnformeerd na het onderzoek van de IND. Breedveld: “De staatssecretaris zegt: er is in Nederland geen plek voor antisemitisme.”

“Klopt. En complottheorieën, et cetera,” vervolgde Rutte. “En zeker geen antisemitisme.”

De NOS-verslaggever vroeg hem of de inhoud van wat iemand hier mogelijk gaat vertellen reden is om iemand te weigeren. Rutte zei dat complottheorieën ‘kunnen aanzetten tot onverdraagzaamheid en antisemitisme en ook haat’. “En uiteraard willen wij niet dat die antisemitische opvattingen van deze man in Nederland worden verspreid. Maar goed, dat zijn allemaal politieke opvattingen.”

Glijdende schaal

“Politiek kun je iets afwijzen, maar dat hoeft geen reden te zijn om iemand te weigeren,” zei Breedveld vervolgens. “Er zijn heel veel mensen in Nederland waar ik het politiek niet mee eens ben en die ik niet weiger,” aldus Rutte.

“Is dit dan geen glijdende schaal?” vroeg Breedveld. “Nee,” antwoordde de premier resoluut. “Hier zijn gewoon gronden voor en die zijn precies onderzocht.”

4.7
23
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.