Ralf Dekker legt in jip-en-janneketaal aan SP-Kamerlid uit waarom er oorlog woedt in Oekraïne

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

SP-Kamerlid Jasper van Dijk vroeg Ralf Dekker (FVD) in de Kamer of hij het eens is met zijn partijleider ‘die zegt dat de aanval van Rusland op Oekraïne het mooiste is wat hem is overkomen omdat dat ook een aanval is op de globalisten die feitelijk worden geleid vanuit Davos door het World Economic Forum, dat volgens hem dan weer een stelletje reptielen is’.

“Deze analyse deel ik zeker niet in volledige omvang,” antwoordde Dekker.

“Nou, u mag er wel iets meer over zeggen. Het is iets wat we wel vaker van de heer Baudet hebben gehoord. De aanval van Rusland op Oekraïne, in strijd met alle afspraken rond het internationaal recht, is het mooiste wat volgens hem is gebeurd dit jaar. Dat is dus het standpunt van uw partijleider. Neemt u daar afstand van of deelt u die analyse?” vroeg Van Dijk.

Jasper van Dijk (SP) probeert een karikatuur te maken van het standpunt van #FVD over het conflict in Oekraïne, maar faalt.@ralfdkkr legt hem uit waarom hij de analyse van @thierrybaudet over de oorlog tegen Rusland onderschrijft. pic.twitter.com/vCWWvJyhCB

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) November 11, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Niet op gereageerd

“Wat mij vaak gevraagd wordt, is: ben jij het er dan mee eens dat Rusland zomaar een soeverein land binnenvalt? Nou als je de vraag zo stelt, is het erg onwaarschijnlijk dat je het daarmee eens zou zijn en veroordeel je dat dus. Dan zeg ik: het optreden van Rusland in Oost- en Zuid-Oekraïne is wat mij betreft een stap in de escalatieladder die al veel langer bestond,” zei Dekker.

“Oost-Oekraïne, de Donbasregio, wordt vanaf 2014, en eigenlijk al eerder, bestookt vanuit het Westen. De mensen daar hebben al meerdere keren gevraagd of ze bij Rusland aangesloten konden worden. Dat heeft Rusland altijd afgewezen. In het kader van de Minsk-akkoorden is er uitgebreid onderhandeld, onder leiding van Frankrijk en Duitsland, om te komen tot een overeenkomst waarbij ook de Donbasregio, waar heel veel Russischgezinde mensen wonen, werd beschermd. Daar is allemaal niet op gereageerd,” voegde Dekker toe.

Front tussen twee wereldbeelden

“Op een gegeven moment zeg je dan: ik zie het als een stap in de escalatieladder dat Rusland op zeker moment ingrijpt, maar ik vind niet dat je daar een soort eindoordeel aan moet verbinden in de zin van: dit is fout, als ik alles in overweging neem. Nee, het is een betreurenswaardige stap maar die niet onbegrijpelijk is. Dat is een deel van uw vermeende analyse van mijn partijleider.”

“Het is natuurlijk niet een conflict tussen Oekraïne en Rusland, dit is een conflict tussen de Verenigde Staten en Rusland. Oekraïne wordt namelijk al vanaf 2011 of 2012 de facto bestuurd door het Westen, de Verenigde Staten, de NAVO. Het is dus veel meer en veel verdergaand dan een lokaal conflict. Je zou dit inderdaad kunnen zien als een werkelijk front tussen twee wereldbeelden. Eén die steeds verder een mondiale eenwording beoogt en een ander die meer een op nationale eenheid en op tradities gerichte maatschappij wil. In die zin kan ik me wel verplaatsen in de analyse van Baudet,” lichtte Dekker toe.

“De aanval was al vanaf 2014 geopend, met 10.000 doden tot gevolg.”

4.7
14
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.