Rechter ontploft en loopt boos weg tijdens rechtszaak tegen Willem Engel: ‘Wat een bizarre wanvertoning’

Foto: Willem Engel (Videostill Rumble/Compleetdenkers)

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

Maandag is bij de rechtbank in Rotterdam een taakstraf van 180 uur en een celstraf van drie maanden voorwaardelijk geëist tegen Willem Engel voor ‘opruiing’. De advocaat van Engel noemde de eis buitenproportioneel.

Volgens de officier van justitie spoorde hij zijn volgers aan strafbare feiten te plegen of aanvaardde hij bewust de kans daarop. Vorig jaar riep Engel op ‘in liefde te komen’ als mensen naar een demonstratie op het Malieveld wilden gaan. Hij riep daarmee op tot een strafbaar feit omdat de demonstratie verboden was, zei de officier.

“Ik probeer met alle openheid en respect naar u toe dit proces te voeren”. Probeer. pic.twitter.com/PiIW1iNGj1

— Sietske Bergsma (@SBergsma) November 21, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Misschien wel heel binnenkort

“Ik ben echt verbaasd dat ik me hiertegen moet verweren,” zei Engel in de rechtbank. “Deze zaak had nooit voor mogen komen, dat is evident.”

Tijdens de rechtszaak gebeurde er iets opmerkelijks. Engel zei dat hij af en toe een aantekening maakt. De rechter vroeg: “Voor later?” De Viruswaarheid-voorman: “Misschien wel heel binnenkort.” Vervolgens liep de rechter boos weg.

Enorm zwaktebod

“Dit vind ik niet gezellig,” reageerde de rechter. Engel stelde dat de onafhankelijkheid van de rechtbank ter discussie staat. “Dat vind ik echt onheus,” brieste de rechter. “Ik vind dat beneden alle peil. Serieus. Dat had ik niet van u verwacht.”

Het voorval maakt veel los. “Nog nooit vertoond dit,” zegt jurist Sietske Bergsma. FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren, van huis uit jurist, schrijft: “Wat een bizarre wanvertoning. Engel is rustig en wil de onafhankelijkheid van de rechtspraak ter discussie stellen, wat zijn goed recht is. Dat de rechter dat niet ‘gezellig’ vindt, is zijn probleem. Had hij maar ijscoman moeten worden. Woedend weglopen is een enorm zwaktebod.”

4.9
28
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.