Rusland bestookt Oekraïne met ~50 raketten; Kiev krijgt ~10 treffers, geen elektriciteit/water

Rusland is deze week begonnen met een groot spervuur van raketten op nazi-Oekraïne; meer dan tien raketten hebben de nazi-hoofdstad Kiev en vele andere steden getroffen. De kaart hierboven toont de doelgebieden van de raketten, bericht Hal Turner.

De Russische strategische luchtmacht was vanmorgen zeer actief. 10 TU-95 vliegtuigen met kruisraketten richtten zich op de regio’s Vinnytsia, Odessa, Kryvyi Rih, Poltava, Kiev, Khmelnytsia, Zaporozhye, Dnjepr, Kremenchug.

De volgende regio’s en steden werden getroffen:

– Kiev
– Dnepropetrovsk
– Vinnitsa
– Zaporozhye
– Poltava
– Kharkiv
– Kirovograd

Aanvallen op elektrische of waterinfrastructuur:

– CHPP-5 (Kiev)
– CHPP-6 (Kiev)
– Lviv WKK (Lviv)
– Kremenchug HPP
– Dneproges
– Novodnestrovskaya HPP

In Kiev werden minstens 10 raketontploffingen gehoord. Burgemeester Vitali Klitschko bevestigde stroomuitval in delen van de hoofdstad en beperkingen van de watervoorziening in sommige gebieden.

In de door Kiev gecontroleerde stad Zaporozhye is de stroomuitval begonnen, aldus Anatoly Kurtev, secretaris van het stadsbestuur.

Oekraïne heeft 20 procent van zijn grondgebied aan Rusland verloren. 15 procent van de Oekraïners voelde zich gedwongen hun thuisland te ontvluchten.

Alleen een grote voorraad kaarsen uit Polen zal de Oekraïners enig licht geven voor de komende winter, maar dit IS het idee van de mainstream-media van “winnen”.

Social media en de buitenlandse pers belichten het verhaal:

De voorzitter van het regionale bestuur van Kiev heeft de inwoners aangespoord zich voor te bereiden op een lange afwezigheid van elektriciteit.

De Dnjesterkrachtcentrale-1 in het westen van het door Kiev gecontroleerde gebied is getroffen. Het is de krachtigste centrale in de Dnjestr-regio, 702 MW.

Kiev en de regio meldden onderbrekingen in de mobiele communicatie.

Momenteel zijn 36 energie-installaties in Oekraïne getroffen. In Kiev leidde een explosie in slechts één elektriciteitscentrale tot een stroomstoring in 350.000 appartementen.

Terwijl u dit leest, is het belangrijk om erop te wijzen dat Rusland ongeveer 10 dagen geleden om vredesbesprekingen met de VS heeft gevraagd, en dat de VS dat hebben geweigerd.

Twee “incidenten” tot nu toe vandaag:

Een door de Oekraïense luchtverdediging neergeschoten raket is geland op het grondgebied van Moldavië, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van dat land.

Hetzelfde ministerie heeft Kiev dringend om opheldering gevraagd.

En… een nog veel zorgwekkender “incident”:

In Pskov, Rusland – vlakbij de grens met Estland, op een Russische luchtmachtbasis, werden 2 aanvalshelikopters opgeblazen.

Estland is lid van de NAVO. Er rijzen nu vragen of Estland de Russische basis heeft gebombardeerd?

UPDATE 7:45 AM EDT —

80% van de inwoners van Kiev zonder water EN een deel van de stad zonder elektriciteit – Kiev burgemeester Klitschko.

(Opmerking: Zo leefde Donetsk al bijna 9 jaar door Oekraïense aanvallen. Vreemd hoe niemand in het Westen toen klaagde).

Ook: Moldavië zegt dat het de Russische raket neerstorting als een ongeluk zal behandelen.

UPDATE 9:43 AM EDT —

DTEK, de energieleverancier in Oekraïne, zegt dat het geen apparatuur meer heeft voor reparaties. Geen transformatoren, geen isolatoren meer, geen palen meer.

PERSPECTIEF

In de echte wereld: Rusland neemt 20% van het land van Oekraïne, en miljoenen mensen, en nationaliseert het voor zichzelf.

In Clown Wereld: Oekraïne wint.

In de echte wereld: Rusland lanceert raketten en valt de hoofdstad van Oekraïne aan en vernietigt het grootste deel van de kritieke infrastructuur van het land.

In Clown Wereld: Oekraïne wint.

Uw perspectief op deze oorlog hangt geheel af van de wereld waarin u leeft: de echte wereld of Clown Wereld.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Professor John Mearsheimer legt uit wie verantwoordelijk is voor de Oekraïne-Rusland crisis (Nederlands transcript)

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.