Rusland kondigt aan dat 12 nieuwe landen zich willen aansluiten bij BRICS economische alliantie terwijl door de VS gepushte wereldorde afbrokkelt

Groepsfoto van leiders van BRICS-landen op de tiende BRICS-top in Johannesburg, 26 juli 2018 (fair use)

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov verklaarde dinsdag dat er minstens een dozijn landen zijn die zich willen aansluiten bij de BRICS-alliantie als verzet tegen de door de VS gesteunde economische wereldorde die aan het afbrokkelen is, bericht Bigleaguepolitics.com.

“De belangstelling voor deze wereldwijde associatie is zeer, zeer groot en blijft groeien. Het zijn niet alleen Algerije, Argentinië en Iran. In feite zijn er meer dan een dozijn van dergelijke landen,” zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dinsdag op een persconferentie in Moskou.

BRICS bestaat momenteel uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, maar zij willen hun macht uitbreiden in een tijd waarin het Amerikaanse imperium wankelt, Europa een enorme recessie doormaakt en de wereld in diepe beroering verkeert. BRICS is in opkomst als een meer stabiele oplossing voor landen die achteruitgang en ondergang niet als de norm willen accepteren.

“Aangezien de aanvragen al officieel worden ingediend, verwachten wij natuurlijk dat de uitwerking van de criteria en beginselen voor de toelating van nieuwe leden tot BRICS niet al te lang zal duren,” aldus Lavrov.

De BRICS-landen boeken indrukwekkende economische resultaten als gevolg van hun alliantie. Volgens de huidige prognoses zal het handelsvolume tussen India en Rusland in de nabije toekomst 30 miljard dollar bedragen. Lavrov verscheen samen met de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Subrahmanyam Jaishankar op de persconferentie.

“We bespraken de situatie die zich momenteel ontwikkelt rond de pogingen van onze westerse collega’s om, onder het voorwendsel van de Oekraïense gebeurtenissen, hun dominante rol in wereldzaken te versterken en de democratisering van de internationale betrekkingen niet toe te staan,” zei Lavrov over zijn ontmoeting met Jaishankar.

Reeds eerder hebben we gemeld hoe grote economische machten als Saoedi-Arabië overwegen toe te treden tot de economische BRICS-alliantie:

“Saoedi-Arabië overweegt zich aan te sluiten bij de BRICS-coalitie, bestaande uit Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika, nu zij zich afkeren van de westerse globalistische machten.

China en Rusland proberen Saudi-Arabië en mogelijk ook Iran het hof te maken om hun macht te vergroten. De Saoedi’s zijn van het Westen vervreemd geraakt, vooral nadat Biden het Amerikaanse presidentschap op zich nam en hen doelbewust van zich vervreemdde.

BRICS werkt samen met de Shanghai Cooperation Organization (SCO) om de globalistische wereldorde te ondermijnen die door corrupte westerse machten wordt gepusht.

“De BRICS en de SCO delen één belangrijke ideologische eigenschap: ze zijn beide gericht op multipolariteit, en hun topontmoetingen zijn soms zelfs achter elkaar gehouden,” zei Matthew Neapole, die als specialist internationale zaken werkt voor het Canadese Macdonald-Laurier Instituut, tegen Newsweek.

“De uitnodiging van China aan het Koninkrijk Saoedi-Arabië om toe te treden tot de ‘BRICS’ bevestigt dat het Koninkrijk een belangrijke rol speelt in de opbouw van de nieuwe wereld en een belangrijke en essentiële speler is geworden in de wereldwijde handel en economie,” zei Mohammed al-Hamed, voorzitter van de Saoedische Elite-groep van Riyad, tegen Newsweek. “De Vision 2030 van Saoedi-Arabië gaat in een zelfverzekerd en wereldwijd tempo op alle gebieden en sectoren vooruit.”

Daarnaast opperde BRICS het idee om terug te keren naar een goudstandaard in de hoop de wereldvaluta’s te stabiliseren die worden geteisterd door inflatie na wanbeheer door centrale banken.”

BRICS ziet er met de dag uitnodigender uit voor landen. Het Amerikaanse imperium is ontaard, decadent, moorddadig en uit op zelfvernietiging. BRICS is een reddingsvlot van de Titanic voor regeringen die niet willen kiezen voor nationale zelfmoord.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Hoeveel bent u bereid op te offeren om het Westen te helpen een propagandaoorlog tegen Poetin te winnen?

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.