Rusland staat alleen tegenover de NAVO en is in staat zijn vijanden in zijn eentje te verslaan – Russische ex-president Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev

Moskou staat alleen in zijn strijd tegen het door de VS geleide militaire NAVO-blok en is in staat zijn vijanden in zijn eentje te verslaan, aldus de Russische ex-president Dmitri Medvedev, bericht RT.

“Rusland vecht in zijn eentje tegen de NAVO en de westerse wereld,” schreef Medvedev, die plaatsvervangend hoofd is van de Veiligheidsraad en leider van de regerende partij Verenigd Rusland, zaterdag op zijn Telegramkanaal.

“Wij zijn in staat om allenig een machtige vijand of allianties van vijanden te vernietigen,” verklaarde de voormalige president, eraan toevoegend dat Moskou tijdens zijn militaire activiteiten het leven van zijn soldaten en burgers wil beschermen.

Medvedev schreef dat Rusland nog niet “zijn volledige wapenarsenaal” heeft gebruikt en niet “alle potentiële vijandelijke doelen” heeft getroffen. Hij voegde eraan toe dat “er een tijd is voor alles.”

“Het is Rusland dat vandaag de toekomstige wereldorde vormt,” aldus de ex-president, die benadrukte dat “deze nieuwe rechtvaardige wereldorde zal worden gevormd.”

De woorden van Medvedev komen op het moment dat Kiev steeds meer vertrouwt op westerse militaire en financiële steun in het lopende conflict. De VS hebben samen met de EU en verschillende andere landen ingrijpende sancties aan Rusland opgelegd nadat Moskou eind februari zijn militaire operatie was begonnen.

Kiev heeft tijdens het conflict massale militaire steun ontvangen van het Westen. De VS kondigden in september 1,1 miljard dollar extra aan voor Oekraïne, waarmee het totale bedrag aan militaire hulp voor het land op bijna 17 miljard dollar komt sinds president Joe Biden begin 2021 aantrad.

Rusland stuurde op 24 februari troepen naar Oekraïne omdat Kiev de akkoorden van Minsk, die de regio’s Donetsk en Lugansk een speciale status binnen de Oekraïense staat moeten geven, niet uitvoerde. De protocollen, bemiddeld door Duitsland en Frankrijk, werden voor het eerst ondertekend in 2014. De voormalige Oekraïense president Pjotr Porosjenko heeft sindsdien toegegeven dat het belangrijkste doel van Kiev was het staakt-het-vuren te gebruiken om tijd te winnen en “krachtige strijdkrachten te creëren.”

In februari 2022 erkende het Kremlin de Donbass-republieken als onafhankelijke staten en eiste het dat Oekraïne zichzelf officieel tot neutraal land verklaart dat zich nooit zal aansluiten bij een westers militair blok. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volledig onuitgelokt was.

Begin oktober werden de Volksrepublieken Donetsk en Lugansk, evenals de regio’s Zaporozhye en Kherson, officieel onderdeel van Rusland na referenda waarbij de meerderheid van de plaatselijke inwoners voor toetreding stemde.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zijn ze echt zo dom?

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.