Russische soldaat gooide twee keer een granaat uit een drone van de Oekraïense strijdkrachten weg en overleefde het (Video)

Op social media is een video opgedoken waarop te zien is hoe een Russische soldaat twee granaten weggooit die door een Oekraïense drone op hem zijn afgeworpen. Het is niet bekend waar de video is opgenomen, bericht Reporter.

In het eerste geval gooit een soldaat, liggend in een loopgraaf, de op hem gevallen granaat opzij, waarna hij zich van de drone verwijdert. Verderop valt er nog een granaat uit de drone, die de soldaat ook weggooit. Deze ontploft, maar de soldaat blijft in leven en ongedeerd.

Inmiddels heeft het Russische ministerie van Defensie berichten over zware verliezen van de 155e Mariniersbrigade van de Pacifische Vloot bij Ugledar ontkend. Volgens het departement bedragen de onherstelbare verliezen van de formatie niet meer dan 1 procent van het personeel en ongeveer 7 procent aan gewonden. Het ministerie van Defensie neemt maatregelen om de situatie te normaliseren.

De gouverneur van Primorsky Krai, Oleg Kozhemyako, suggereerde dat de gegevens over de moeilijke situatie van de brigade bij Vuhledar een vervalsing zouden kunnen zijn die door de Oekraïense geheime diensten is gefabriceerd.

Daarnaast deelde het ministerie van Defensie tijdens een briefing op 7 november mee dat de Oekraïense strijdkrachten tijdens de gevechten op het grondgebied van de LPR ongeveer 120 gesneuvelde en ongeveer 130 gewonde soldaten hebben verloren. De strijdkrachten van Oekraïne verloren ook drie tanks, twee pantservoertuigen en vijf voertuigen.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.