‘Rutte heeft vakkundig zijn eigen club om zeep geholpen’

Help anderen door dit met jouw kennissen op je socials te delen!

De VVD-fractie stemt alsnog in met de wet waarmee gemeenten kunnen worden gedwongen om asielzoekers op te vangen. Fractieleider Sophie Hermans sprak van ‘een pittige vergadering en een stevig gesprek’.

De fractie zegt er nu voldoende vertrouwen in te hebben dat hij serieus werk maakt van het beperken van de asielinstroom. Verder had de fractie moeite met het dwangelement in de spreidingswet.

Na afloop van het overleg zei Rutte dat hij ermee aan de slag gaat. Hij vindt de aantallen ‘inderdaad te hoog’. De VVD verzet zich al weken tegen een wet van staatssecretaris Van der Burg om asielzoekers ‘beter te spreiden’.

Keihard afstraffen

Van meerdere kanten wordt sceptisch gereageerd op de toezegging die Rutte als VVD-leider heeft gedaan. “VVD door de pomp! Ze buigen voor papa Rutte. Nederland betaalt de prijs. Weg democratie, de gelukzoekers worden gemeenten nu door de strot geduwd,” zegt PVV-leider Geert Wilders.

Kamerlid Wybren van Haga reageert: “Een stem op de VVD is een stem op gedwongen asielopvang. We kunnen wachten op de opstand van VVD-leden, óf zelf de partij van Rutte en co. keihard afstraffen bij de Provinciale Statenverkiezingen.” Hij pleit voor de herinvoering van het referendum.

“Als Rutte iets wil, hoeft de VVD-fractie het niet te wagen om tegen te zijn,” schrijft FVD-Kamerlid Gideon van Meijeren. “Wie tegendraads is, zal nooit meer Kamerlid, bewindspersoon of burgemeester zijn. Dit bevestigt maar weer dat van dualisme en van stemmen zonder last of ruggespraak geen sprake is.”

Als ⁦⁦@markrutte⁩ iets wil, hoeft de VVD-fractie het niet te wagen om tegen te zijn. Wie tegendraads is, zal nooit meer Kamerlid, bewindspersoon of burgemeester worden.

Dit bevestigt maar weer dat van dualisme en van stemmen zonder last of ruggespraak geen sprake is. pic.twitter.com/4HhqCxDM0G

— Gideon van Meijeren (@GideonvMeijeren) November 8, 2022

Politieke euthanasie

“De VVD-fractie vertrouwt erop dat hun eigen omvolkingsmanager Mark Rutte na 12 jaar immigratierecords verbreken de instroom eindelijk omlaag zal brengen. Lachwekkend,” vindt Forum voor Democratie.

BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen schrijft: “De VVD-fractie heeft er zojuist voor gezorgd dat de VVD zal toetreden tot het assortiment aan splinterpartijtjes. Rutte heeft vakkundig zijn eigen club om zeep geholpen.”

“De VVD is ziek, terminaal, en verdient politieke euthanasie,” aldus journalist Bart Schut.

4.9
31
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.