Steun uit onverwachte hoek: Koning vindt omgekeerde Nederlandse vlag ‘hele mooie, oude traditie’

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Op Prinsjesdag waren veel omgekeerde Nederlandse vlaggen te zien. Die hingen aan hekken langs de route die de Glazen Koets door Den Haag reed, uit protest tegen het overheidsbeleid. Ook was er boegeroep te horen en stonden mensen met hun rug naar de koninklijke koets.

Toen de koninklijke familie op het balkon van Paleis Noordeinde naar het publiek zwaaide, waren de afkeurende reacties duidelijk waar te nemen.

Schaam je kapot

In het hele land zijn de afgelopen tijd talloze omgekeerde Nederlandse vlaggen opgehangen, door onder anderen boeren die tegen de stikstofplannen zijn en tegenstanders van het coronabeleid.

Ook tijdens de opening van het nieuwe hoofdgebouw van het Radboudumc in Nijmegen werd koning Willem-Alexander uitgejouwd door een groep demonstranten. Ze riepen onder meer ‘schaam je kapot’ en hielden omgekeerde Nederlandse vlaggen omhoog.

Hele mooie, oude traditie

Woensdag deed de koning een opvallende uitspraak na afloop van zijn staatsbezoek aan Griekenland. Hij zei tegenover de media dat hij de omgekeerde Nederlandse vlag een ‘mooie, oude traditie’ vindt. “Het is een heel oud gebruik uit de scheepvaart,” aldus Willem-Alexander.

“Ik zie daar de parallel wel mee van mensen die voelen dat ze in nood zijn en op die manier dit oude gebruik uit de scheepvaart weer naar boven halen. Dus ik denk dat het een hele mooie, oude traditie is in Nederland om aan te geven dat je in nood bent.”

4.1
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.