Tijdens de vaccinatiecampagne speelden deze opmerkelijke belangenconflicten een rol

Help mee door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

Uit een reconstructie van Wob-documenten blijkt dat het Lareb haar controlerende taak ten aanzien van medicijnbewaking anders heeft ingevuld dan je van haar mag verwachten. Opmerkelijke belangenconflicten hebben een rol gespeeld tijdens de vaccinatiecampagne, schrijft data-analist Cees van den Bos op Substack.

Zo was Agnes Kant, directeur van bijwerkingencentrum Lareb, lid van de Vaccinatiealliantie, die begin 2019 werd opgericht door toenmalig staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS.

Het doel van deze Vaccinatiealliantie was het bestrijden van de dalende vaccinatiebereidheid voor het Rijksvaccinatieprogramma. Dat deed men door middel van het actief propageren van vaccinatie en het bestrijden van ‘desinformatie’.

Onverenigbaar

Deze twee rollen van Agnes Kant zijn onverenigbaar, stelt Van den Bos.

Het Lareb begeleidde tijdens een bijeenkomst van de Vaccinatiealliantie een werksessie over ‘het wegnemen van onrust over bijwerkingen’. Om onafhankelijkheid en neutraliteit te bewaken, zou het Lareb niet als primaire doelstelling moeten hebben om onrust over bijwerkingen te bestrijden, aldus Van den Bos.

Het bijwerkingencentrum rekende op 15.000 meldingen over bijwerkingen. Inmiddels staat de teller op 231.087 meldingen, 15 keer zoveel.

Lareb vertegenwoordigd in Denktank Desinformatie

Sommige leden van de Vaccinatiealliantie maakten ook onderdeel uit van de Denktank Desinformatie, die onwelgevallige informatie onderdrukt of censureert. Ook twee medewerkers van het Lareb zaten in de denktank. Een onverenigbaar belangenconflict, vindt Van den Bos.

“Lareb als instrument van VWS bij de vaccinatiecampagne,” reageert neuroloog Jan Bonte. “Het Lareb van Agnes Kant, de zoveelste genodigde op het grote vaccinatiefeest van Hugo de Jonge. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het gebeurde.”

Moet zo spoedig mogelijk stoppen

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer voegt toe: “Lareb heeft twee petten op als het om de covidvaccins gaat: enerzijds de vaccinatiebereidheid verhogen middels onder andere het propageren van vaccins en anderzijds onafhankelijke veiligheidsbewaking. Dit is een onwenselijk belangenconflict, dat zo spoedig mogelijk moet stoppen.”

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.