TikTok-video: Asielzoeker drijft de spot met Duitse energiecrisis door verwarming in asielcentrum op maximaal te zetten

Een man die verklaart een asielzoeker in een kamp in Duitsland te zijn, drijft de spot met de energiecrisis in het land door zichzelf op TikTok te filmen terwijl hij de gasverwarming in zijn asielwoning op het hoogste niveau zet, bericht Remix.news.

De korte video, die in september op het social mediaplatform werd geplaatst, ging vergezeld van het bijschrift: “Leven als asielzoeker in kamp in Duitsland… Je geeft niets om rekeningen en het staat de hele nacht op 5.”

De post is tot nu toe meer dan 750.000 keer bekeken, waarbij woedende Duitse belastingbetalers in de commentaren hun afschuw uitspraken over de provocerende en verkwistende daad.

“Ja, dat ben ik die met mijn belastinggeld betaalt!” schreef een social media gebruiker.

“En de hardwerkende burgers moeten voor hun betalen,” postte een ander in reactie op de video, terwijl een derde vroeg: “Is dit waar ik voor betaal?”

Velen vroegen zich af waarom de ongeïdentificeerde man ervoor koos zich zo liederlijk te gedragen nadat hij door het land was opgevangen en van opvang en onderdak was voorzien.

Hoewel het niet mogelijk was om de authenticiteit van het account te verifiëren, toonde de man in een andere TikTok-video beelden van zijn huidige leefomstandigheden in wat volgens hem een asielcentrum in Duitsland is. Hij onthulde dat hij daar al meer dan drie jaar woont.

“Dus heb ik een video geüpload waarin staat wat we voor ontbijt hebben in het asielkamp. Het was een heel eenvoudige video, maar de commentaren en de haters, ik wil gewoon laten zien hoe wij in het asielkamp leven.

Ik zit hier al meer dan drie jaar. Mensen mogen niet langer dan 2 of 3 maanden blijven. Kijk naar deze kamer. We zijn met zes personen op deze vierkante meter. Ja, dankzij Duitsland,” zei hij.

Duitsland bevindt zich momenteel in een gascrisis en men vreest dat er niet genoeg energie zal zijn om het land de winter door te helpen.

Scholen, verpleeghuizen en andere openbare gebouwen hebben het bevel gekregen hun gasverbruik drastisch te verminderen, omdat het land worstelt om zijn gasvoorraden aan te vullen.

Openbare gebouwen mogen deze winter niet warmer worden dan 19 graden Celsius, zo heeft minister van Economische Zaken Robert Habeck aangekondigd.

Veel steden hebben de temperatuur in openbare zwembaden al verlaagd en de stadsverlichting drastisch verminderd. Door dergelijke verbruiksbesparende maatregelen zullen zelfs sommige verkeerslichten gedurende de wintermaanden niet meer werken.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Door VS geleide as van de NAVO en Europese Unie graaft een reusachtig gat voor zichzelf – Zo niet een graf

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.