Topoverleg over de digitale euro, maar volksvertegenwoordigers zijn niet uitgenodigd: ‘Heel gek’

Help anderen door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Maandag vond een topconferentie plaats in Brussel over de introductie van de digitale euro. Wie zaten er aan tafel? Koningin Maxima, de Europese Centrale Bank, Eurocommissarissen en multinationals. Wie zaten er niet aan tafel? Volksvertegenwoordigers uit lidstaten.

Kamerlid Mahir Alkaya (SP) is rapporteur van de Tweede Kamer als het gaat om deze digitale euro, maar hij was niet uitgenodigd. “Heel gek en opmerkelijk,” zei hij in het radioprogramma Geld of je leven. “De koningin zit er wel en dat is geen rapporteur namens de Tweede Kamer. De volksvertegenwoordigers zijn niet uitgenodigd en dat vind ik geen goede zaak.”

Vandaag vindt een belangrijke conferentie plaats in Brussel over de introductie van de digitale euro. #CBDC #DigitalEuro

Wél aan tafel: Koningin Maxima, ECB, Eurocommissarissen én multinationals.

Niet aan tafel: volksvertegenwoordigers uit lidstaten.

https://t.co/KmTAK9LJCw

— Mahir Alkaya (@MahirAlkaya) November 7, 2022

Wanneer worden wij wakker?

Op 23 november wordt er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de digitale euro. Alkaya vindt het gek dat koningin Maxima in Brussel al een standpunt loopt te verkondigen, terwijl het in het parlement nog niet eens besproken is. “Dat is niet goed voor de democratie.”

Maxima gaf maandag ook een toespraak bij de conferentie. Als de EU besluit een digitale euro in te voeren, dan moet dat gebeuren met de gedachte dat achtergestelde groepen daar ook voordeel uit kunnen halen, zei de koningin. Ze voegde toe dat een digitale euro moet leiden tot lagere kosten voor bijvoorbeeld financiële transacties en toegang tot financiële diensten voor een breed publiek, en veilig moet zijn.

“Dit is ‘jullie’ koningin Maxima. Pleitbezorger van de digitale euro en pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, initiatiefnemer en uitvoerder van de elitaire Agenda 2030. Wanneer worden wij wakker?” vraagt financieel expert Ab Flipse.

4.6
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.