Uitvaartondernemers hebben het stervensdruk: ‘Opmerkelijk zeg, hoe zou dat nou toch komen?’

Foto: Unsplash

Help anderen door deze informatie met je kennissen op je social netwerk te delen!

Enorme drukte bij uitvaartondernemers, kopt het AD. DELA, de grootste uitvaartverzorger in Nederland, krijgt normaal gesproken 100 tot 120 meldingen per dag. “De laatste tijd zitten we vaak aan de bovenkant van die range of daarboven,” zegt een woordvoerder.

“Wij zitten in de vijfde versnelling. Dit is geen sprint meer, dit is een marathon,” voegt de woordvoerder toe. Ook uitvaartverzorger Monuta heeft het naar eigen zeggen ‘behoorlijk druk’.

Zegt al genoeg

Officieel is er geen duidelijke verklaring voor de enorme drukte. Het bericht maakt veel reacties los. “Goh,” zegt jurist Sietske Bergsma. “Dat de oversterfte nog steeds niet (goed) onderzocht wordt, zegt al genoeg. Het is geen corona en het zijn ook geen gladde stoepjes.”

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen reageert: “Opmerkelijk zeg, hoe zou dat nou toch komen?” Hij richt zich tot wetenschapsredacteur van de Volkskrant Maarten Keulemans: “Misschien iets om je als ‘onderzoeksjournalist’ in te verdiepen?”

Het is een raadsel. Toch?

“Van mij hoeft er niet gestopt te worden met prikken. We moeten alles hebben. Epidemiologische gegevens, obducties, pathofysiologische mechanismen. Het complete verhaal,” stelt neuroloog Jan Bonte. “The experiment continues. En ik kijk toe en leer.”

Ancilla van de Leest twittert: “Het is een raadsel. Toch?” Wetenschapper Marc Jacobs vraagt: “Zonder dat daar een duidelijke reden voor is? Misschien tijd om data en modellen vrij te geven zodat anderen hier gedegen en transparante analyses op kunnen maken?”

5
14
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.