Videobewijs bevestigt massale executie van Russische krijgsgevangenen door Kiev-troepen in Makeeva

Er is een nieuw videobewijs online verschenen waarop de massale executie van gevangen genomen ongewapende Russische soldaten door de troepen van Kiev te zien is.

Het Russische ministerie van Defensie zei dat deze situatie “de gruwelijke aard bevestigt van het huidige regime in Kiev onder leiding van Zelensky en degenen die hem beschermen en steunen,” bericht Southfront.org.

Een screenshot van de video

“Niemand zal erin slagen de opzettelijke en methodische moord door de gedegenereerden van de Oekraïense strijdkrachten door middel van directe hoofdschoten op 10 geïmmobiliseerde Russische militairen voor te stellen als een ’tragische uitzondering’ te midden van de zogenaamde volledige naleving van de rechten van krijgsgevangenen door het regime in Kiev.

Terwijl de Oekraïense militairen, die zich deze week hebben overgegeven, worden vastgehouden in overeenstemming met alle vereisten van het Verdrag van Genève betreffende de behandeling van krijgsgevangenen.

De brute moord op de Russische militairen is niet de eerste, noch de enige oorlogsmisdaad. Dit is een gangbare praktijk in de Oekraïense strijdkrachten, die actief wordt gesteund door het regime in Kiev en regelrecht wordt genegeerd door zijn westerse beschermheren.

Maar Zelensky en zijn handlangers zullen gedwongen worden terecht te staan voor de rechtbank van de geschiedenis, volkeren van Rusland en Oekraïne, voor iedereen, en voor elke gemartelde en vermoorde gevangene,” zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring via haar officiële Telegram-kanaal.

Volgens de beschikbare gegevens vond de oorlogsmisdaad plaats in het gebied van Makeevka. Ten minste 11 gevangengenomen Russische militairen werden daar gedood.

De hele zaak toont de omvang en onmenselijkheid van de pro-Kiev propaganda. Eerst publiceerden Oekraïense media een video waarop de gedode Russische militairen in een rij liggen. Vervolgens probeerde de Oekraïense propaganda deze zaak te rechtvaardigen door te beweren dat zij “tijdens gevechten” waren gedood.

Een andere video die van Oekraïense zijde is vrijgegeven, toont echter duidelijk dat juist deze Russische militairen levend gevangen zijn genomen door Kievse troepen. De video laat zien dat sommige van de omsingelde Russische soldaten waarschijnlijk hun leven duur probeerden te verkopen. Zo raakte ten minste één van de Kievse troepen gewond. De Oekraïense strijdkrachten besloten hiervoor wraak te nemen op alle krijgsgevangenen, door ongewapende mensen ter plaatse te vermoorden.

De vermoedelijke deelnemers aan de oorlogsmisdaden worden geïdentificeerd als Artur Bortnichuk en Mikhailovsky Nazar, afgestudeerden van de universiteit van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kharkov. De gewonde Oekraïense strijder die in de video “Andryukha” wordt genoemd, is hoogstwaarschijnlijk Andrey Sokol.

De Russische presidentiële Mensenrechtenraad reageerde op het incident door op te roepen tot een internationaal onderzoek ernaar. Het hoofd van de Mensenrechtenraad, Valery Fadeev, beschreef de situatie als een “demonstratieve en brutale misdaad”.

“Dit is een schending van alle mogelijke verdragen die wrede behandeling van gevangenen verbieden, alsook van het internationaal recht en de morele normen”, aldus Fadeev, die eraan toevoegde dat Rusland “een reactie van de internationale gemeenschap en een onderzoek zal eisen.”

Fadejev voegde eraan toe dat het Mensenrechtenbureau van de VN al bewijzen bestudeert van buitengerechtelijke executies in de buurt van de Oekraïense stad Kupyansk, evenals de beschieting van een rivierovergang voor burgers in de stad Kherson.

De door Fadeev genoemde gevallen zijn slechts het topje van de ijsberg. Sinds februari 2022 plegen de Oekraïense strijdkrachten systematisch oorlogsmisdaden, waaronder het doden en martelen van burgers en krijgsgevangenen. De volgende voorbeelden zijn daar slechts een klein deel van:

Met name in maart 2022 werden Oekraïense soldaten gefilmd toen zij Russische krijgsgevangenen in hun benen schoten en hen daarna mishandelden. Dergelijke acties van Kiev’s troepen zijn dus geen “aparte gevallen”, maar gewoon gedrag.

Helaas is het onwaarschijnlijk dat de oproepen van Russische zijde tot een onderzoek naar de moord op ongewapende Russische krijgsgevangenen in Makeevka tot een echt onderzoek zullen leiden. Westerse diplomaten en de propaganda van de MSM zullen zoals altijd de criminele essentie van het Kievse regime negeren en bewezen oorlogsmisdadigers blijven promoten als “helden die de democratie verdedigen”.

Bovendien toont de hoeveelheid bewijsmateriaal voor oorlogsmisdaden door de Kievse strijdkrachten aan dat deze opzettelijk worden gepleegd. Al deze zaken gooien brandstof in het vuur van de haat en dat is wat de sponsors van het Kiev-regime echt willen. Na het begin van de Russische militaire operatie in Oekraïne zei Vladimir Poetin dat het voor Moskou gemakkelijker zou zijn om met het Oekraïense leger te onderhandelen dan met politici. Echter, met de duidelijke en massale betrokkenheid van eenheden van de Oekraïense strijdkrachten bij oorlogsmisdaden, wordt elke vorm van anti-Westerse acties door hen, om een einde te maken aan het regime in Kiev en een akkoord te bereiken, zeer onwaarschijnlijk. Het antwoord is eenvoudig: een groot deel van de leden van de Kievse strijdkrachten is direct of indirect betrokken bij deze misdaden.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelen

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.