VN-Veiligheidsraad blokkeert onderzoek naar Amerikaanse biolabs in Oekraïne: ‘Ze zijn bang’

Help door dit met iedereen op je social media te delen!

Rusland heeft in de VN-Veiligheidsraad gevraagd om een internationaal onderzoek naar Amerikaanse laboratoria in Oekraïne die gebruikt zouden worden om biologische wapens te maken. Dat verzoek is verworpen.

China steunde het voorstel van Rusland, maar Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Frankrijk stemden tegen. Tien andere leden onthielden zich van stemming.

Rusland stelt dat de VS en Oekraïne het Verdrag biologische wapens uit 1972 schenden. Dit verdrag behelst een wereldwijd verbod op de ontwikkeling, productie en het aanleggen van voorraden biologische wapens en regelt ook de vernietiging van deze wapens.

Geheim militair programma

Volgens Moskou werd in diverse laboratoria in Oekraïne gewerkt aan een geheim militair programma gericht op de ontwikkeling van biologische wapens. Het programma zou gericht zijn op het onderzoek naar onder meer miltvuur, cholera en andere besmettelijke ziektes.

Washington en Kiev ontkennen dat er biowapens worden ontwikkeld. De Oekraïense president Zelenski zei in maart dat de labs worden gebruikt voor ‘wetenschappelijk onderzoek’.

Bang

De Amerikaanse VN-ambassadeur Linda Thomas-Greenfield zei in de VN-Veiligheidsraad dat het Russische voorstel ‘is gebaseerd op desinformatie’.

De Russische VN-diplomaat Dmitri Poljanski zei ‘diep teleurgesteld’ te zijn over de uitslag. Hij voegde toe dat de westerse landen bang zijn voor een internationaal onderzoek naar de biolabs.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.