Wat de Directeur-Generaal voor Volksgezondheid in de Europese Commissie hier toegeeft, ‘is ongelooflijk’

Help mee door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!

Het Europese Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar financiële fraude bij de aankoop van de coronavaccins. Eerder werd al bekend dat EU-baas Ursula von der Leyen in het geheim per sms heeft onderhandeld met Pfizer-baas Bourla. De Europese Commissie weigert nog steeds om de sms’jes publiek te maken.

Volgens de Europese Ombudsman is hier sprake van ‘wanbestuur’. “Een schandaal,” aldus Europarlementariër Rob Roos (JA21).

“Heeft de Europese Commissie de regels wel gevolgd? Wie Sandra Gallina hoort, heeft reden om daaraan te twijfelen,” stelt Roos. “Sandra Gallina is Directeur-Generaal voor Volksgezondheid in de Europese Commissie. Ze was de hoofdonderhandelaar van de vaccin-contracten en valt onder Von der Leyen.”

#EU Commissie-voorzitter @vonderleyen onderhandelde stiekem met #Pfizer.

De @EUProsecutor opende een onderzoek naar potentiële fraude.

Heeft de Commissie de regels gevolgd?

De Directeur Gezondheid & #vaccin-hoofdonderhandelaar geeft aanleiding om dat te betwijfelen! pic.twitter.com/oIj725sh6t

— Rob Roos MEP (@Rob_Roos) October 27, 2022

(Video verwijderd? Klik hier…)

Dan breken ze die regels gewoon

Over de manier waarop de EU met de regels omgaat, zegt ze iets heel interessants. Namelijk: ‘Mijn juridische adviseurs wijzen me erop dat in het verdrag staat: je kunt dit of dat niet doen. Dat kan me niets schelen. We vinden wel een manier om het te doen’.

“Wat Sandra Gallina hier toegeeft, is ongelooflijk,” zegt Roos. “Dus als de regels in de weg staan om de EU meer macht te geven, dan breken ze die regels gewoon. Hier geeft een Directeur-Generaal in de Europese Commissie dat gewoon toe. Als de hoogste ambtenaren zó over de regels denken, dan is het geen wonder dat er nu een onderzoek naar fraude moet plaatsvinden.”

Dat recht heeft de ongekozen Europese Commissie niet

“Het toont aan dat er binnen de Europese Commissie een mentaliteit heerst waarbij zij het recht claimen om ‘Europa te creëren’,” aldus het Europarlementslid. “De regels doen er niet toe. Maar dat recht heeft de ongekozen Europese Commissie helemaal niet. Die is er officieel juist om de regels te bewaken, niet om ze te breken!”

Roos wil dat de onderste steen boven komt.

4.9
51
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.