Wij zijn verraden door de Republiek van de Roodjassen

Wie bevrijd ons van onze bevrijders, het verraad aan de vlag van de vrije Natie

Leestijd 5 minuten

Azov-delegatie bezoekt VS

Een half dozijn vertegenwoordigers van de neonazi-geleide Azov-beweging in Oekraïne brengt momenteel een bezoek aan de Verenigde Staten om in Washington te vergaderen en Oekraïense Amerikanen de hand te reiken. Drie van hen zijn veteranen van het extreem-rechtse Azov-regiment die wekenlang stand hielden in de belegerde staalfabriek Azovstal in Mariupol.

Among other things, Atek housed Azov’s own sergeant school, named after OUN founder Yevhen Konovalets. The school functioned outside Ukraine’s system of military education – one of many reasons to suspect that Azov was highly autonomous and never truly integrated in armed forces.

— Leonid ХВ Ragozin (@leonidragozin) August 10, 2021

Onder hen is Giorgi Kuparashvili, medeoprichter van het Azov-regiment en leider van de Yevhen Konovalets Militaire School, genoemd naar de oprichter van de fascistische Organisatie van Oekraïense Nationalisten. Volgens journalist Leonid Ragozin (zie tweet) “functioneerde de school buiten het Oekraïense systeem van militair onderwijs – een van de vele redenen om te vermoeden dat Azov in hoge mate autonoom was en nooit echt geïntegreerd in de strijdkrachten.”

Per Prokopenko’s 2015 interview, he – along with Zhorin, now far-right National Corps leader and newly formed SOF Azov Regiment’s commander – was among a handful of initial members of NGU Azov Regiment’s Borodach Division platoon. BD’s symbol is apparently a bearded Totenkopf. https://t.co/QV33f9iZwb pic.twitter.com/xHGOl5Qh2W

— Oleksiy Kuzmenko (@kooleksiy) June 18, 2022

De Azov-veteranen werden vergezeld door twee echtgenotes en een moeder van krijgsgevangenen uit Azovstal, waaronder Kateryna Prokopenko, die getrouwd is met de net bevrijde, uiterst rechtse Azov-regimentscommandant Denys Prokopenko. (Volgens het door de VS gefinancierde Radio Svoboda was de in Georgië geboren Kuparashvili de mentor[1] van Prokopenko). De drie vrouwen vertegenwoordigden de Azovstal Defenders’ Family Association, geleid door Kateryna Prokopenko.

Per Prokopenko’s 2015 interview, he – along with Zhorin, now far-right National Corps leader and newly formed SOF Azov Regiment’s commander – was among a handful of initial members of NGU Azov Regiment’s Borodach Division platoon. BD’s symbol is apparently a bearded Totenkopf. https://t.co/QV33f9iZwb pic.twitter.com/xHGOl5Qh2W

— Oleksiy Kuzmenko (@kooleksiy) June 18, 2022

Kateryna Prokopenko in Washington, en Denys Prokopenko op de cover van “Black Sun”, een Azov-publicatie genoemd naar een van de favoriete neonazi-symbolen.

De groep maakte voor het eerst een geïmproviseerd optreden in het Ukrainian American Cultural Center of New Jersey (UACCNJ) in Whippany op zaterdag 17 september. Het last-minute evenement, dat de dag ervoor in elkaar was gezet, beloofde[2] “de Russische agitprop dat het Azov-regiment nazi is te ontkrachten”. De UACCNJ waarschuwde volgers op Facebook: “LAAT UW KINDEREN THUIS,” maar het publiek lijkt grotendeels te hebben bestaan uit kinderen van de zaterdagschool.

Oekraïens-Amerikaans Cultureel Centrum van New Jersey (Whippany)

These are the #AzovDefendersWomen.
Yuliya Fedosyuk, Alla Samoilenko and Kateryna Prokopenko are conducting an advocacy campaign for the liberation PoWs.
Their voices should be heard in the UN, in the US Congress, in all recognized international humanitarian organizations. pic.twitter.com/6OFViJQ32H

— Defense of Ukraine (@DefenceU) September 20, 2022

Volgens Michael Hrycak, de afdelingscom-mandant van de Ukrainian American Veterans (UAV) in New Jersey, had zijn organisatie Azov uitgenodigd “om de Verenigde Staten te bezoeken om hun verhaal over het standhouden in Mariupol te verspreiden.” Hij beweerde dat de delegatie zou getuigen voor het Congres en de Verenigde Naties. Het ministerie van Defensie van Oekraïne tweette dat ze dat zouden moeten doen.

Walter Kovbasniuk, de vroegere commandant van UAV Post 17 in Passaic, New Jersey, wisselde “de kenmerkende groet van Azov”[3] uit met een voormalige krijgsgevangene, “met de vuisten strak op de borst”. Leonid Ragozin heeft dit “gebaar van hart naar de zon” omschreven als “een cryptofascistisch substituut voor Sieg Heil”.

A native of Belarus, Korotkikh was granted Ukrainian citizenship by president Poroshenko. In the picture he appears to be making “from heart to the sun” gesture – a crypto-fascist substitute for Sieg Heil. pic.twitter.com/2M7K6U1hnY

— Leonid ХВ Ragozin (@leonidragozin) March 12, 2019

Walter Kovbasniuk en Giorgi Kuparashvili (links); Kovbasniuk en Vladyslav Zhaivoronok (rechts). Volgens Zhaivoronok, die een been verloor in gevangenschap en beweerde dat Russische ambtenaren krijgsgevangenen op grote schaal misbruikten, “werd ik ondervraagd nog voordat ik antibiotica begon te krijgen nadat mijn ledemaat was geamputeerd.”

Представниці Асоціації родин захисників «Азовсталі» та бійці «Азову» провели зустріч з американським конгресменом Пітом Сешнсом

Деталі: https://t.co/kNGQNbnZEc pic.twitter.com/4gcnG0Gu2o

— Асоціація родин захисників «Азовсталі» (@AzovstalFam) September 20, 2022

In Washington DC had de Azov-delegatie een ontmoeting met[4] een Noord-Amerikaanse leider van het Internationale Comité van het Rode Kruis, en ten minste enkele leden van het Congres: Rep. Pete Sessions (R-TX), Sen. Todd Young (R-IN) en Sen. Rick Scott (R-FL). Vermoedelijk was er meer activiteit die niet resulteerde in een tweet of online artikel.

Vereniging van families van Azov-strijders
@AzovstalFam
Vertegenwoordigers van de Vereniging van Families van Azov-strijders en Azov-strijders hadden een ontmoeting met het Amerikaanse Congreslid Pete Sessions.

Bijzonderheden: https://t.me/AzovstalFamilies/769

Делегація Асоціації та бійців «Азову» провела зустріч із сенатором США від Індіани

У Вашингтоні відбулася зустріч представниць Асоціації родин захисників «Азовсталі» та бійців «Азову» з сенатором США від Індіани Тоддом Янгом.

Деталі: https://t.co/7BAvclNM9o pic.twitter.com/cvdVWvbH8B

— Асоціація родин захисників «Азовсталі» (@AzovstalFam) September 21, 2022

Tweet
Nieuwe Tweets bekijken
Gesprek
Vereniging van families van Azov-strijders
@AzovstalFam
Delegatie van de Associatie en Azov-strijders ontmoette de Amerikaanse senator uit Indiana

Vertegenwoordigers van de Vereniging van Families van Azovstrijders en Azov-strijders hebben in Washington DC een ontmoeting gehad met de Amerikaanse senator uit Indiana Todd Young.

Meer details: https://t.me/AzovstalFamilies/773

Делегація Асоціації родин захисників «Азовсталі» та «Азову» у Вашингтоні заручилася підтримкою сенатора Ріка Скотта

Деталі: https://t.co/mQq7QvbK2B pic.twitter.com/OT5ZJygarz

— Асоціація родин захисників «Азовсталі» (@AzovstalFam) September 21, 2022

Tweet
Nieuwe Tweets bekijken
Gesprek
Vereniging van families van Azov-strijders
@AzovstalFam
De delegatie van de Vereniging van Families van Azov-stal en Azov-verdedigers in Washington heeft de steun ingeroepen van senator Rick Scott

Bijzonderheden: https://t.me/AzovstalFamilies/786

In Washington DC had de Azov-delegatie een ontmoeting met een Noord-Amerikaanse leider van het Internationale Comité van het Rode Kruis, en ten minste enkele leden van het Congres: Rep. Pete Sessions (R-TX), Sen. Todd Young (R-IN) en Sen. Rick Scott (R-FL). Vermoedelijk was er meer activiteit die niet resulteerde in een tweet of online artikel.

Van boven naar beneden: Rep. Pete Sessions, Sen. Todd Young, en Sen. Rick Scott ontmoeten Giorgi Kuparashvili (rood), Vladyslav Zhaivoronok (wit), en Artur Lypka (geel) van het Azov Regiment.

Soros is a Zelenskiy’s “franchisee”, per far-right member of Rada, National Corps’ /the Azov Movement Oleg Petrenko. “Pinchuk-Soros(-linked?) oligarchs have a serious franchise in Zelenskiy. He’s not purely a Kolomoisky creation” Petrenko told constituents in Cherkasy this week pic.twitter.com/u0t8yECOEb

— Oleksiy Kuzmenko (@kooleksiy) May 24, 2019

Op zaterdag 24 september zal de delegatie spreken in een Oekraïense kerk in een buitenwijk van Detroit. Een digitale flyer voor het evenement bevat een QR-code die bezoekers leidt naar “Support Azov”, het nieuwe liefdadigheidsproject van de extremistische beweging, dat wordt beheerd door[5] een extreemrechts voormalig parlementslid dat Volodymyr Zelensky ooit beschreef als een “franchise” van George Soros.

Het evenement in de buurt van Detroit lijkt te zijn georganiseerd door Sasha Tkachenko, die de lokale groep “United Support for Ukraine” mede heeft opgericht. Deze laatste is een officiële partner van “Support Azov” volgens haar website, waarop ook staat[6]: “Onze vrijwilligers-gemeenschap is een van de meest hechte, want AZOV is in de eerste plaats een broederschap van ideologisch hechte mensen.” Tkachenko’s groep schonk vorige maand vier vrachtwagens [7] aan het Azov Regiment.

“Support Azov” heeft ook samengewerkt met Oekraïens-Amerikaanse liefdadigheidsinstellingen in Pennsylvania en Illinois. Het valt nog te bezien hoe lang de delegatie in de Verenigde Staten zal blijven. De reis van een week kan een teken zijn dat het neonazistische leiderschap van de Azov-beweging heeft besloten zijn toenaderingspogingen in de VS op te voeren.

DEEL 2: “Oekraïense ‘neonazi’s’ reizen door de VS”. verschijnt binnenkort!!

Bron:Moss Robeson

Verwijzingen:

https://www.radiosvoboda.org/a/azov-azovstal-poraneni-evakuatsiya-heroyizm/31875516.html
https://archive.ph/jFjhS
https://www.thetimes.co.uk/article/azov-battalion-we-are-patriots-were-fighting-the-real-nazis-of-the-21st-century-sdccf0w9t
https://www.ukrinform.net/rubric-ato/3575063-relatives-of-mariupol-defenders-meet-with-icrc-representatives-in-washington.html
https://www.supportazov.com/en/post/on-july-5-there-was-a-presentation-of-the-support-azov-project
https://www.supportazov.com/en/post/we-re-starting-our-own-patreon-community
https://www.supportazov.com/en/post/4-pickup-trucks-from-united-support-for-ukraine-detroit-usa-for-azov-fighters

Beheerder Vincent W Schoers

Copyright © 2021 door Zorgdatjenietslaapt.nl. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, of zogenaamde celebrity influencers.

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.