Wob-bommetje: de ‘onafhankelijke’ wetenschap ligt zowat letterlijk in bed met de politiek en Big Pharma

Help anderen door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Er is opnieuw een opmerkelijk Wob-document boven water gekomen. Marcel Verweij en Roland Pierik van de Denktank Desinformatie schreven een ‘opiniestuk’ in de Volkskrant waarmee ze minister Hugo de Jonge steunden in zijn vaccinatiedwang, getiteld: ‘Vaccinatie hóéft niet. Maar piep dan ook niet over minder vrijheid’.

Verweij stuurde vervolgens een mail naar het ministerie van VWS zodat De Jonge de argumenten kon gebruiken in het debat. “Zo rollen de Denktank en steunpilaar Volkskrant,” schrijft data-analist Cees van den Bos, die het Wob-document opdiepte.

Alles komt uit

“In de voorbije dagen heb ik samen met Roland Pierik een kort stukje geschreven waarin we Hugo de Jonges opmerking verdedigen dat corona-gevaccineerden straks meer bewegingsruimte zouden kunnen krijgen. In dit opiniestuk, dat we net naar de Volkskrant hebben gestuurd, leggen we uit (op een elegante manier denken we) dat daarbij helemaal geen sprake is van een vaccinatieplicht, en dat parlementariërs die dat wel beweren de plank erg misslaan. We hopen dat het snel gepubliceerd wordt, maar als VWS of Hugo de Jonge de argumentatie al eerder kan gebruiken in het debat: van harte welkom.”

Het document doet veel stof opwaaien. “Wow. Alles komt uit,” schrijft Maarten van den Berg. Neuroloog Jan Bonte voegt toe: “Roland Pierik en Marcel Verweij als propagandahoeren van Hugo de Jonge.”

Kapot schamen

“Er komt steeds meer boven tafel door middel van Wob-verzoeken. Ongelofelijk dat de zogenaamde wappievermoedens helaas toch weer blijken te kloppen. Triest!” reageert oud-verpleegkundige Marga Bult.

“Marcel Verwij van de Wageningen University & Research steunde Hugo de Jonge in zijn dwingende prikplichtpropaganda. Ik zou me kapot schamen als Wageningse Universiteit. En wat een denigrerend opiniestuk schreef Verweij in ‘VWS-steunpilaar’ de Volkskrant samen met Pierik,” zegt medisch adviseur Wendy Mittemeijer.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.