Wob-documenten: ‘Censuur Brigade’ ministerie van Volksgezondheid liet oog vallen op 2 ‘prikplichtdrammers’

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Voor de bestrijding van ‘desinformatie’ werd een zogeheten Denktank Desinformatie opgericht, aangestuurd door het ministerie van Volksgezondheid. Het lijkt erop dat het ministerie daarbij gericht op zoek is gegaan om de lijst met ‘experts’ uit te breiden, merkt wetenschapper Marc Jacobs op.

Hij verwijst naar een vrijgegeven Wob-document waaruit blijkt dat het ministerie het oog heeft laten vallen op rechtsfilosoof Roland Pierik en filosoof Marcel Verweij. Een ambtenaar van het ministerie schrijft op 29 november 2020 in een e-mail dat zij ‘een goede rol spelen’.

“Ze zijn kritisch, maar hebben ook hun eigen mening (lopen niet per se aan onze leiband, maar staan wel positief tegenover vaccineren). Ik kwam naar aanleiding van hun Volkskrant-artikel waarover met ons geen afstemming was geweest, maar wel mooi artikel was, wel dit tegen,” schrijft de ambtenaar, verwijzende naar een blog van neuroloog Jan Bonte over Pierik en Verweij getiteld ‘Academische kakkerlakken’.

Het lijkt er op dat @MinVWS gericht op zoek is gegaan om hun lijst met “experts” uit te breiden. Experts die het met hun eens zijn, zoals deze twee heren @RolandPierik en @MarcelFVerweij : https://t.co/mrm1ZudAdJ. Ik denk dat de desinformatie denktank vorm krijgt. pic.twitter.com/nVzwOuWm0J

— Dr. Marc Jacobs (@Jacobs012Marc) October 28, 2022

Het (afwezige) wetenschappelijke en morele denkniveau

Op 17 november 2020 verscheen in de Volkskrant een artikel van Pierik en Verweij getiteld ‘Vaccinatie hóéft niet. Maar piep dan ook niet over minder vrijheid’. Op 2 december vorig jaar schreven ze een opiniestuk getiteld: ‘Liever een echte vaccinatieplicht dan 2G, dat is duidelijker en eerlijker’.

Bonte reageert: “Ik rol hier bijna van de stoel van het lachen. Lazen ze stiekem bij VWS mijn blogs. Mijn God, als je toch dat artikel in de Volkskrant goed vindt, zegt dat toch wel iets over het (afwezige) wetenschappelijke en morele denkniveau op VWS.”

Cherry picking

Volgens Verweij is hier sprake van ‘cherry picking’. “Er zijn genoeg opiniestukken van ons te vinden die helemaal niet in lijn zijn met het overheidsbeleid, heel veel meer dan die het ondersteunen,” stelt hij.

Pierik vraagt: “Kan iemand Jacobs even een cursus begrijpend lezen geven? Of gewoon: een cursus lezen? En dat Volkskrant-artikel van bijna twee jaar oud staat nog steeds als een huis.”

Medisch adviseur Wendy Mittemeijer-Ooteman twittert: “Hoe VWS de groep experts van de Censuur Brigade (Denktank Desinformatie) uitbreidde met prikplichtdrammers Pierik en Verweij.”

4.9
30
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.