Ze zijn echt zo dom

Sommige van de anti-Rusland sancties die werden ingesteld naar aanleiding van de Oekraïne-crisis kunnen ook na afloop van het conflict van kracht blijven, aldus een topambtenaar van de regering van president Joe Biden tegen de Wall Street Journal. “Gezien wat er is gebeurd, vinden we waarschijnlijk dat sommige sancties van kracht moeten blijven”, zei de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen zondag in een interview in de marge van de G20-top in Indonesië. Zij beweerde dat Rusland geen enkele inspanning heeft geleverd om vredesbesprekingen te voeren “op voorwaarden die aanvaardbaar zijn voor Oekraïne.” De opmerkingen van Yellen suggereren dat Washington mogelijk een langetermijncampagne zal voeren om de Russische economie “uit te knijpen”, in plaats van alleen maar te proberen een einde te maken aan het conflict in Oekraïne, aldus de Wall Street Journal. Elke vredesovereenkomst zou een herziening inhouden van de sancties die de VS en haar bondgenoten aan Moskou hebben opgelegd, zei Yellen, en voegde daaraan toe: “Ik veronderstel dat in de context van een vredesovereenkomst een aanpassing van de sancties mogelijk is en gepast zou kunnen zijn.” – RT

Ze denken dat ze een geavanceerd spel spelen, maar in werkelijkheid spelen ze in een zandbak met schepjes en emmertjes. Het is ook moeilijk uit te leggen aan een gemiddelde Amerikaanse politicus wat echte oorlogvoering is, schrijft Andrei.

Sommige Amerikaanse wetgevers hebben de crisis een “proxy-oorlog” genoemd en gezegd dat het een kans was om te investeren in de vernietiging van het Russische leger zonder Amerikaanse troepen te verliezen.

Ik raak inmiddels uitgeput als ik hierop wijs – we moeten accepteren dat de Amerikaanse geopolitieke en vele militaire “professionals” eenvoudigweg niet in staat zijn de realiteit ter plaatse te vatten, om het zo maar te zeggen. Rusland bereidde zich voor om niet alleen onder sancties te leven – zo heeft het altijd geleefd – maar ook om zich sinds 2008 los te maken van het Westen en dit proces sinds 2014 te versnellen. De Russen weten wat het spel is in het Westen en daarom gaat het Westen ten onder terwijl ik dit typ. Wanneer zelfs shills als deze de realiteit beginnen te ruiken:

Europa heeft meer autonomie van de VS nodig om zich niet meer zo druk te maken over de uitslag van verkiezingen, zo heeft de Franse minister van Buitenlandse Zaken betoogd. Catherine Colonna benadrukte ook dat de trans-Atlantische banden sterk moeten blijven. In een zaterdag gepubliceerd interview met de krant Le Parisien werd Colonna gevraagd naar haar mening over de Amerikaanse midterm-verkiezingen. De minister omschreef de race als “interessant” en merkte op dat de Republikeinen niet zo goed hebben gepresteerd als voorspeld. De diplomaat benadrukte de reactie van Europa op de resultaten door te zeggen: “als [zij] niet bij elke Amerikaanse verkiezing in spanning willen worden gehouden, moeten zij de weg naar meer autonomie vinden,” hoewel dit “geen grotere afstand tot de Verenigde Staten betekent.”

Ik heb nieuws voor haar: Europa zal doen wat haar is opgedragen en Frankrijk, dat niet meer bestaat als Frankrijk, in het bijzonder. Of… Ik ga niet speculeren wat er vandaag aan de hand is met wat een terroristische daad in Istanbul lijkt te zijn, maar iedereen in Europa die iets praktisch durft te doen (BSing is een heel andere zaak), hoe laat het ook is, in termen van het herwinnen van enige vorm van soevereiniteit zal heel snel leren wat het betekent om orders niet op te volgen. Een andere kwestie: Turkije heeft nu openlijk nauwe banden met Rusland (sommigen zien het uiteindelijk als een economische en semi-militaire alliantie in de toekomst), Frankrijk niet – dat is de vijand van Rusland. In tegenstelling tot Duitsland, dat cultureel en psychologisch werd vernietigd door de VS en nu economisch wordt verkracht, heeft Frankrijk zijn soevereiniteit geheel vrijwillig opgegeven. Dus alles wat uit Parijs komt in termen van beleid op het internationale toneel is lachwekkend.

Maar, maar zelfs deze zielige schuchtere pogingen van de Europeanen om een eigen stem te vinden (veel succes daarmee) zijn een zeer ernstige aanwijzing dat zij de ondergang van Washington zien aankomen. Na de recente midterms wordt het duidelijk dat de VS geen coherente natie is en dat het politieke systeem volledig kapot is, zelfs als men ervan uitgaat dat de DNC niet betrokken is bij verkiezingsfraude. Over economie en MIC, hier is alles wat men moet weten, vooral na het schokkende GAO-rapport. CNN meldt:

In lekentaal: de VS hebben geen industriële capaciteit voor een serieuze oorlog. Zo simpel is het. Dat is waarom, terwijl de VS aanblijft als de “leider van de vrije wereld”, Rusland onder sancties zal blijven leven en de Russen vinden dat prima. Het is het ENIGE instrument in het arsenaal van de VS (“van de democratie”) omdat de VS van titanen als FDR of Ike er niet meer is. SMO gaat ondertussen door en zal doorgaan totdat alle geopolitieke doelstellingen van Rusland zijn bereikt, sancties of niet.

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Globalisten woedend: Poetin verstoort hun plannen voor een “Nieuwe Wereldorde”

Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.