Zo pakte de overheid mensen aan die zogenaamd ‘niet de waarheid spraken’: ‘Zorgelijk’

Help mee door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!

Bij de ‘rijksbrede’ aanpak van ‘desinformatie’ waren alle sociale media betrokken, blijkt uit een onthullende presentatie die op 25 november 2020 is gegeven. Het aanpakken van de verspreiders van ‘desinformatie’ was niet onderdeel van de doelstelling, maar ‘kan wel eventuele bijvangst zijn’, aldus de overheid.

Hoewel er toen nog weinig bekend was over de vaccins, wist men kennelijk wel wat desinformatie was. Er werd een Denktank desinformatie opgetuigd, evenals een appgroep desinformatie, een Vaccinatie-alliantie en een netwerk desinformatie vanuit de Rijksoverheid en terrorismebestrijder NCTV. De Denktank desinformatie is onderdeel van de Vaccinatie-alliantie en wordt aangestuurd door het ministerie van VWS.

Er werd gekeken wat Google, YouTube en Facebook konden doen ‘om het algoritme te verwijderen’. Artsenfederatie KNMG bood hulp aan ter ondersteuning.

WB: Denktank Desinformatie.

Op 25/11/2020 is een onthullende presentatie gegeven over de aanpak ‘#desinformatie‘.

Diverse social media bedrijven betrokken.
Aanpakken verspreiders desinfo geen doelstelling, maar bijvangst. Waarschijnlijk bedoelt men door OM. Zie verder.

1/5 pic.twitter.com/LL8vBhX1Qj

— Cees (@CeesCees72) October 28, 2022

Informatie is ons enige wapen

De strategie was als volgt: “We reageren vanuit verschillende kanalen op misinformatie en op aantoonbaar onjuiste beweringen daar waar een bericht een groot bereik heeft en/of veel interactie heeft gegenereerd. Wie waarop reageert, moet nader worden bepaald in de planvorming.”

De overheid zette daarnaast experts (op vaccin), zorgverleners en wetenschappers in om te reageren op social media. Enkele citaten uit de presentatie: ‘informatie is ons enige wapen’, ‘alles wat ruikt naar verplichting, luistert nauw’ en ‘we monitoren wat er wordt verspreid, op welk moment, door wie’.

Zorgelijk

Er werden bovendien ‘factcheckers’ georganiseerd en ingezet. Die blijken er achteraf faliekant naast te hebben gezeten. Zo schreven de ‘factcheckers’ in eerste instantie bijvoorbeeld: ‘Factcheck: nee, het is niet bewezen dat vaccins de vruchtbaarheid en menstruatiecyclus beïnvloeden’. Een internationale studie onder 20.000 vrouwen heeft deze zomer uitgewezen dat prikken tegen corona gevolgen kunnen hebben voor de menstruatiecyclus.

“Onze overheid (aangestuurd door NCTV), die zelf geen idee had van wat de waarheid was, ging om tafel met social mediabedrijven. Dit om mensen die zogenaamd ‘niet’ de waarheid spraken ‘aan te pakken’. Zorgelijk,” reageert BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen.

5
26
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.