Zo verspreidde de NOS desinformatie over Gideon van Meijeren: ‘Kijkje in de keuken van de manipulerende media’

Foto: Gideon van Meijeren (Videostill YouTube/Forum voor Democratie)

Help ons door deze info met iederen die je kent op je social media te delen!

Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie hoopt op een revolutionaire beweging die ‘bij wijze van spreken’ de Tweede Kamer bezet en zo de regering ten val brengt, berichtte de NOS. Het Kamerlid zei tegen de Belgische website Compleetdenkers te hopen op een ‘fluwelen revolutie’.

Hij zei dat het in het verleden vaker is gebeurd dat regimes die zich tiranniek gingen gedragen op enig moment ten val werden gebracht door de bevolking. Het Kamerlid waarschuwt dat ‘een totalitair regime wordt opgetuigd’.

Bij revoluties zijn vaak slachtoffers gevallen. “Dat is vreselijk en laten we hopen dat we dat kunnen voorkomen en dat alles vreedzaam blijft. Dat is wel waar ik op hoop uiteindelijk.”

Zeven uur later reactie

In tegenstelling tot wat de NOS beweerde, sprak Van Meijeren niet over ‘bezetten’. Het Kamerlid riep de staatsomroep op om dit te corrigeren.

“Ik heb het woord ‘bezetten’ niet in mijn mond genomen. Dat veronderstelt dat demonstranten het gebouw binnendringen, in plaats van rondom het gebouw demonstreren. Nogal een verschil, want binnendringen zou strafbaar zijn en rondom het gebouw demonstreren niet. Hoop dat het snel wordt gecorrigeerd,” schreef Van Meijeren.

Pas zeven uur later kwam er reactie: “Je reactie is verwerkt. In het artikel.”

De @NOS heeft gisteren de desinformatie verspreid dat ik zou hebben gesproken over het “bezetten” van de Tweede Kamer. Tal van politici en ‘deskundigen’ namen dit valse frame klakkeloos over. Hier een inkijkje in mijn oproep om dit te corrigeren en de reactie daarop. pic.twitter.com/vJ2nkGvbjv

— Gideon van Meijeren (@GideonvMeijeren) November 14, 2022

Dit klopt ook niet

De staatsomroep schreef: In een reactie aan de NOS zegt Van Meijeren dat hij hiermee niet bedoelt dat het parlement bezet wordt, maar dat mensen bij het gebouw demonstreren. “Nogal een verschil, want binnendringen zou strafbaar zijn en rondom het gebouw demonstreren niet.”

Het Kamerlid klom opnieuw in de pen. “Dit klopt ook niet. Het gaat er niet om wat ik ‘bedoel’, het gaat erom wat ik heb ‘gezegd’. Dat ik heb gesproken over het ‘bezetten’ van het parlement is eenvoudigweg feitelijk onjuist. Fijn dat de titel is aangepast, maar het staat nog steeds verkeerd in de eerste alinea.”

Het kwaad is al geschied

De NOS heeft kennelijk niet de moeite genomen het gesprek te bekijken. “De NOS heeft desinformatie verspreid dat ik zou hebben gesproken over het ‘bezetten’ van de Tweede Kamer. Tal van politici en ‘deskundigen’ namen dit valse frame klakkeloos over,” klaagt Van Meijeren.

Journalist Joost Niemoller reageert: “Kijkje in de keuken van de manipulerende media.”

De tekst is inmiddels aangepast. FVD-Kamerlid Ralf Dekker zegt: “Opzettelijke manipulatie. Het kwaad is al geschied.”

De @NOS heeft haar fout inmiddels gerectificeerd. Nu alle andere media nog. @GideonvMeijeren sprak NIET over het bezetten van het parlement. Iedereen die dat wel beweert, verspreidt desinformatie en is er op uit om #FVD te schaden. pic.twitter.com/S4P3vUhkvM

— Forum voor Democratie (@fvdemocratie) November 14, 2022

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Laat een bericht achter.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.